Subcategorie


Houten Palen

(7)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 22,-

€ 160,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

11 cm

20 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

200 cm

500 cm

Houtsoort


Materiaal


Houtbehandeling


Merk


Kleur


Houten palen voor al jouw houten tuinconstructies

Wil je graag je eigen houten constructie bouwen en heb je daarvoor houten palen nodig? Jouw schutting, tuinhek of pergola staat rotsvast met houten palen van Azalp! Wij bieden goede kwaliteit Douglas balken, voor een voordelige prijs. De Douglas palen zijn er in verschillende soorten afmetingen, zo heb je wat robuustere palen en relatief gezien ook wat dunnere.

1 - 7 van 7 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Houten palen zijn er in verschillende houtsoorten

Iedere houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen en uitstraling. Zo hebben de palen die wij verkopen in Douglashout een hoge duurzaamheid, door het harsrijke kernhout, en de typerende rood-roze kleur.

De meeste houtsoorten, onder andere Douglashout, zullen echter na verloop van tijd vergrijzen, dus wanneer je lang van de kleur wil genieten is het aan te raden om de houten palen te beitsen of lakken.

Fijnbezaagde houten palen in diverse lengtes

Er zijn houten palen verkrijgbaar in verschillende uitstralingen. Hou je van een robuuste uitstraling, kies dan fijn bezaagde houten palen. Deze hebben een ietwat ruw oppervlak, waardoor het hout een geleefde en stoere uitstraling krijgt. Extra voordeel van fijn bezaagde palen is dat deze een aantrekkelijke prijs hebben. Door de voordelige prijs is fijn bezaagd dus ook ideaal wanneer de palen vrijwel niet zichtbaar zijn na het plaatsen.

Houten palen nóg duurzamer maken

Als het goed is wil je dat jouw zelfgemaakte houten tuinconstructie zo lang mogelijk meegaat. Daarom raden wij altijd aan om je hout eens in de zoveel tijd te behandelen. Dit kan je doen met lak, olie of beits.

Met lak en olie zorg je ervoor dat de kleur van Douglas langer blijft en het vergrijzen langer duurt dan dat je het zomaar buiten laat staan.

Met beitsen geef je er als het ware een kleurtje aan, maar je houten palen krijgen ook een vochtwerende laag waardoor werking tegen zal gegaan en ook scheurvorming zal hierdoor gereduceerd worden.