Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Dakgootset: van essentieel belang voor je houten product!

2 minuten

15 februari 2022

Dakgootset: van essentieel belang voor je houten product!

Een dakgootset is naast een fraaie accessoire ook van essentieel (en misschien wel het meest onderschatte) belang om de levensduur van jouw blokhut te verlengen. De dakgoot vangt het water op en zorgt er namelijk voor dat de onderste planken van je blokhut geen overmatige vorm van vocht te verwerken krijgen.

Laten we even kijken naar onderstaand voorbeeld: De onderste planken van deze blokhut zijn donkerder. Dit komt met name doordat de regen bij deze blokhut niet opgevangen wordt ofwel de vrije loop krijgt om van het dak zo rechtstreeks naar beneden te lopen langs de wanden. Het water vallende van het dak zal op de grond vallen wat resulteert in "spetteren", zo ook richting je tuinhuis.

Bij langdurige regenval, wat geen zeldzame zaak is in de Lage Landen, zal dit op den duur geen goed doen aan het hout van de blokhut. Door de hoeveelheid water, (misschien gecombineerd) met het vuil van de grond, zal het hout nat en aangetast worden. Óf misschien erger, de planken worden zo aangetast dat ze vervangen dienen te worden. Je snapt natuurlijk dat dit bij de onderste planken van een blokhut een hele vervelende klus gaat worden.

Daarom, en niet voor niets, raden wij je sterk aan om een dakgootset aan te schaffen bij een blokhut. Een dakgootset zorgt ervoor dat het stromende water van het dak netjes wordt opgevangen en via de juiste weg de grond raakt en zo wordt afgevoerd. Het verlengt dus de levensduur van je blokhut aanzienlijk. Op onze webshop bieden wij bij alle blokhutten de (juiste) dakgootset aan als sterk aanbevolen accessoire. Je kunt zelf kiezen aan welke kant je de dakgootset wenst te plaatsen.

Je kunt er ook altijd nog voor kiezen om het water op te vangen in een mooie sierlijke ton, voordeel hiervan is dat je de planten gratis water kunt gaan geven.

Daarom is ons advies:

Voorkom opspattend regenwater op je blokhut en vang het op met een geschikte dakgootset.

Azalp

Geschreven door:

Azalp