Subcategorie


Veranda

(10)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 1,-

€ 22.955,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

225 cm

1457 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

200 cm

850 cm

Houtsoort


Materiaal


Hout

(266)

Dakvorm


Houtbehandeling


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

8 m2

91 m2

Type


Merk


Kleur


Veranda


Vorm


Deur type


Glassoort


Glaswand


Houten overkapping kopen

Je bent opzoek naar een houten overkapping voor in je droomtuin. Of je nou op zoek bent naar een moderne overkapping met platdak of wat meer een traditionele overkapping met mooie houten details, bij Azalp vind je het! We hebben een ruim assortiment aan houten overkappingen en met de vele (maatwerk)mogelijkheden zit er vast en zeker ééntje tussen die perfect in jouw droomtuin past.

1 - 24 van 266 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Bekijk onze standaard houten overkapping modellen met de verschillende daken, kleuren en uitvoeringen. Met de aanpasmogelijkheden kun je er ook nog eens extra wanden bij bestellen. Zit wat jij precies wilt er niet helemaal tussen? Met onze maatwerkmogelijkheden maken we jouw houten overkapping van begin tot eind op maat voor in de tuin van je dromen.

Een houten overkapping aan huis

Een houten overkapping aan huis staat beter bekend als een veranda. Hierin bieden we twee soorten modellen aan: de soort waarbij er aan de kant die gemonteerd wordt aan de muur geen palen zitten en de modellen met 4 of meer palen die ook vrijstaand geplaatst kunnen worden. De modellen die zijn bedoeld als aanbouw hoef je niet per se aan je huis te bouwen, maar kun je ook aan een schuur of garage monteren. Die keuze is geheel aan jou.

We hebben ook vrijstaande modellen in ons houten overkapping assortiment. Deze zijn minder geschikt om aan je huis te monteren vanwege het ontwerp. De uitdaging zit hem in het naadloos aan laten sluiten van het dak en de achterkant aan de buitenmuur. Hier moet namelijk rekening mee worden gehouden met de afvoer van regenwater. Wanneer dit niet goed aangesloten wordt kan er water tussendoor blijven sijpelen wat op den duur voor schimmel en rotvorming kan zorgen. Het moet altijd goed kunnen ademen en opdrogen. Houd hier dus rekening mee wanneer je een vrijstaand model aan een muur wilt monteren.

De kosten van een houten overkapping

Binnen ons diverse assortiment lopen de prijzen van de houten overkappingen ook uiteen. Voor projecten op maat is de prijs op aanvraag, omdat dit natuurlijk per project verschilt. Bij onze standaard modellen houten overkapping begint de prijs bij €1044,-. De prijs loopt hoger op bij grotere modellen vanwege meer materiaal gebruik of bepaalde uitvoeringen. Wij spreken liever niet over een goedkope houten overkapping, maar binnen ons assortiment is er keuze voor ieder budget. Betaalbare luxe voor de huis en tuin van iedereen!

De verschillende opties voor een houten overkapping

De meeste van onze houten overkappingen kun je zelf verder samenstellen met wanden. Er zijn glazen wanden verkrijgbaar die vast staan, maar je kunt er ook voor kiezen om glazen schuifwanden te plaatsen zodat je het meer af kunt sluiten zonder dat je er daglicht voor opgeeft. We hebben ook verschillende houten wanden waar je uit kunt kiezen, met horizontale of verticale planken. Horizontale planken geven een klassiek en traditionele uitstraling en de verticale planken ogen unieker en is eigentijds anno 2022. Een houten overkapping met achterwand geeft meteen een heel andere look en het biedt meteen meer bescherming tegen regen en wind! Met de extra wanden kun je er ook voor kiezen een enkele of dubbele deur erbij te plaatsen. Zo maak je van je houten overkapping eigenlijk een buitenverblijf. Als je specifiek opzoek bent naar een buitenverblijf kun je een kijkje nemen bij deze modellen.

Een houten overkapping bouwpakket of liever inclusief plaatsen?

Heb jij liever zelf de houtjes in handen en wil je je eigen houten overkapping maken? Dat kan zeker met de bouwpakketten van onze houten overkappingen. Onze houten overkappingen worden namelijk niet klant en klaar bij je thuis afgeleverd, maar je krijgt ieder onderdeel in pakketten thuisgestuurd om het helemaal zelf in elkaar te zetten. Dit geldt voor al onze overkapping soorten, dus niet alleen die van hout maar ook die van aluminium. Ook als je een houten overkapping op maat hebt laten maken krijg je het als bouwpakket thuisgestuurd. Lees verder onder het kopje “een houten overkapping op maat” om meer te lezen over je eigen overkapping op maat samenstellen.

Sommige bouwpakketten bestaan uit onderdelen met standaard afmetingen. Het kan dus zijn dat je deze onderdelen zelf nog op maat moet zagen. De onderdelen van de houten overkapping modellen van het merk WoodAcademy worden bijvoorbeeld geleverd met standaard afmetingen die mogelijk nog op maat gezaagd moeten worden. We raden je daarom aan goed te kijken naar de details op de pagina van je gekozen product om te zien of er onderdelen bij zitten die je zelf op maat moet zagen.

Wil je liever je houten overkapping laten plaatsen? Dat is geen probleem! Je kunt gebruik maken van onze opbouwservice. Onze opbouwers ontzorgen je dan compleet en bouwen voor jou je houten overkapping binnen no-time op. Lees hier meer over onze opbouwservice.

Een houten overkapping op maat

Het kan dat je een bepaald ontwerp van een houten overkapping voor ogen hebt waar wij geen standaard modellen van verkopen. Je wilt bijvoorbeeld een houten overkapping in een L-vorm, het moet aansluiten in een lastig hoekje in je tuin of je wilt een (hele) kleine houten overkapping in je tuin. Een houten overkapping leent zich perfect voor maatwerk. De mogelijkheden met hout zijn haast eindeloos en bieden veel kansen om er je eigen draai aan te geven. Om van start te gaan met het ontwerpen van je houten overkapping op maat kun je het beste een afspraak maken in één van onze Experience Centers. Zo kun je samen met onze specialisten de houten overkapping voor je droomtuin ontwerpen.

Je kunt er ook voor kiezen een houten overkappingen bestaand model ietwat aan te passen. Met de opties om je gekozen houten overkapping zelf samen te stellen bij het merendeel van ons assortiment, heb je zelf alles in handen qua keuze in de vorm van het dak. Je kunt er ook voor kiezen uit te breiden met wanden waarbij je de kleur van eventuele zij- en achterwanden kunt kiezen en je kunt er bijvoorbeeld ook (schuif)wanden van glas aan toevoegen of ramen plaatsen in je houten wanden.

Kortom, met maatwerk is er enorm veel mogelijk binnen ons assortiment aan houten overkapping modellen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Een houten overkapping met een bepaald soort dak

Je zult veel verschillende daken zien bij onze houten overkappingen. Het zadeldak en andere puntdaken geven een traditionele, boerderijachtige look. Het lessenaars dak, oftewel het schuin aflopende dak, komt vooral veel voor bij een aanbouw houten overkapping. We hebben ook kapschuur terrasoverkapping modellen. Dit is een unieke vorm van dak waarbij er één korte schuine dak kant is en de ander is langer. Dit geeft een heel open uitstraling terwijl je toch heerlijk overdekt zit. Ook hebben we houten overkappingen met plat dak binnen ons assortiment. Als dakbedekking hebben we keuze uit shingles. EPDM en ook kunststof panelen.

Het is je misschien ook opgevallen dat er ook modellen tussen zitten zonder dak. Houten overkappingen zonder dak worden ook wel een pergola genoemd. De bovenkant is dus helemaal open of er zitten enkele latten overheen. Omdat er geen dak op zit kun je beplanting eromheen laten groeien. Dit staat prachtig in een groene tuin met veel planten, bomen, bloemen en struiken. Je kunt het open dak ook vullen met een mooi schaduwdoek. Een harmonica schaduwdoek kan gedeeltelijk of compleet open blijven zodat je zelf kunt kiezen wanneer je in de zon wilt zitten of juist in de schaduw. Bekijk op deze pagina al onze schaduwdoeken.

Wil je nog wat meer inspiratie opdoen voordat je een keuze maakt uit één van onze houten overkapping modellen? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina. Hier krijg je een idee van de verschillende mogelijkheden die we bieden bij Azalp.