Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Subcategorie


Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 739,-

€ 9.489,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

250 cm

1265 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

250 cm

1290 cm

Dakvorm


Houtbehandeling


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

12 m2

36 m2

Type


Merk


Kleur


Carports

Je auto beschermen tegen weersomstandigheden en vuil met een carport

1 - 24 van 38 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp Royal Class Houten Carport Varik
Actie tot 04-03

Azalp Royal Class Houten Carport Varik

Premium model

Vurenhout (Noord-Europees)

Uitgebreide maatwerk mogelijkheden

645 x 602 x 357 cm

Meer afmetingen beschikbaar

€ 3.794,-€ 4.744,-


Een carport is een goede oplossing voor het droogplaatsen van je auto, scooter of fietsen. Je kunt een carport direct aan je huis zetten, maar een carport kan ook losstaand geplaatst worden. Zo kun je jouw carport plaatsen op iedere gewenste plek.

Wat is een Carport

Een carport is eigenlijk een soort overkapping voor je auto en heeft dan ook de juiste afmetingen voor een auto. Het dak van een carport beschermt jouw auto tegen weersinvloeden, zoals regen en zon, en tegen bijvoorbeeld vogelpoep. Hierdoor blijft je auto langer schoon dan wanneer deze in de buitenlucht staat en raakt de lak minder snel beschadigd.

In vergelijking met een garage heeft een carport geen wanden, waarbij een garage dit wel heeft. Een carport is dan ook gemakkelijker op te zetten dan een garage.

Wat zijn de voordelen van een carport?

Een carport heeft vele voordelen. Om te weten of een carport iets voor jou is, hebben wij de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Een carport beschermt je auto tegen weersinvloeden, zoals sneeuw, regen en zon;

  • De kosten van een carport vallen lager uit dan de kosten van een garage. Dit omdat een carport in de meeste gevallen geen wanden heeft en daardoor eigenlijk een versimpelde versie van een garage is;

  • Een carport is relatief gezien gemakkelijk op te bouwen;

  • Doordat een carport meestal geen wanden heeft, kun je de auto vanaf verschillende kanten onder de carport rijden en hoef je dus ook nooit een garagedeur te openen. Ook kan de auto gemakkelijk drogen nadat je door de regen bent gereden, doordat de wind de auto droog blaast;

  • Een carport is flexibel inzetbaar, je kunt deze bijvoorbeeld ook gebruiken als overkapping. Zo kun je er een loungebank of een tafel en stoelen onder zetten.

Wat zijn de nadelen van een carport?

Het belangrijkste nadeel van een carport is dat deze minder veiligheid biedt dan een garage. Doordat een carport niet afgesloten is, staan de auto, andere voertuigen of waardevolle spullen niet achter slot en grendel. Een carport is daardoor een stuk inbraakgevoeliger.

Hoe hoog mag een Carport zijn?

Hoe hoog je carport mag zijn kan per gemeente verschillen. Over het algemeen kunnen we stellen dat een tuinconstructie lager dan drie meter vergunningsvrij geplaatst mag worden. Daarnaast mag het totaal aan bijgebouwen maximaal 30m² zijn. Toch raden wij aan om altijd navraag te doen bij jouw gemeente, zodat je zeker weet of je jouw carport zonder vergunning mag plaatsen.