Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Vrijstaande overkapping

Subcategorie


Vrijstaande overkapping

(164)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 589,-

€ 18.215,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

280 cm

1457 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

252 cm

609 cm

Houtsoort


Materiaal


Dakvorm


Houtbehandeling


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

8 m2

89 m2

Merk


Veranda


Metaalsoort


Vorm


Deur type


Glassoort


Glaswand


Vrijstaande Overkapping: optimaal buitenleven in jouw tuin

Verleng het buitenseizoen met een vrijstaande overkapping

1 - 24 van 164 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Kirk and Michaels douglas overkapping Geta

Kirk and Michaels douglas overkapping Geta

Maatwerk mogelijk

Tijdelijk incl betonpoeren

Robuuste palen

898 x 298 x 250 cm

Meer afmetingen beschikbaar

Op voorraad

€ 5.694,-


Van je tuin wil je toch kunnen genieten, ook wanneer het minder mooi weer is? Laat een beetje regen geen reden zijn om binnen te moeten zitten, met een vrijstaande overkapping kun je altijd van het buitenleven genieten. Vrijstaande overkappingen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en materialen, waarbij de volgende materialen aanbieden:

 • Douglashout

 • Vurenhout

 • Grenenhout

 • Siberisch Larikshout

 • Metaal

Ook is het mogelijk om de materialen met elkaar te combineren. Zo hebben wij overkappingen met een metalen frame, gecombineerd met houten wanden. De verschillende structuren en contrasterende kleuren zorgen voor een bijzondere uitstraling. Ook kunnen we overkappingen op maat maken, zodat je in je eigen tuin kunt genieten van een overkapping in de stijl die jij mooi vindt en die geheel voldoet aan jouw wensen.

Waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen van een vrijstaande overkapping?

Ben je van plan om een overkapping aan te schaffen om in je tuin te plaatsen? Voor het plaatsen van een overkapping dien je rekening te houden met een aantal zaken. Onderstaande vragen helpen bij de juiste voorbereiding, iedere vraag lichten wij graag uitgebreid toe:

 1. Wat voor soort ondergrond heeft je tuin?

 2. Hoe plaats je betonpoeren en is de uitlijning van de palen in orde?

 3. Heb je het juiste gereedschap in huis om de overkapping te plaatsen?

 4. Heb je alle noodzakelijke accessoires aangekocht om je overkapping helemaal af te maken?

1. Wat betekent de grond in mijn voor het plaatsen van je overkapping

Het is belangrijk te weten welke grondsoort in je tuin aanwezig is. De drie meest voorkomende grondsoorten in Nederland zijn:

 • Veengrond. Deze grondsoort bestaat voornamelijk uit plantenresten en is vooral te vinden in Noord- en West-Nederland. Wanneer je beton wil storten bij het plaatsen van betonpoeren, dan is het aan te raden om de grond op voorhand niet om te spitten. Het omspitten van veengrond zal het rottingsproces van de plantenresten versnellen, waardoor de fundering kan gaan inzakken.

 • Kleigrond. Deze grondsoort bestaat uit klein en is te vinden in een groot gedeelte van Nederland, van Groningen tot Zeeland. Kleigrond verzakt niet snel en is daardoor een prima uitgangsbasis is voor het leggen van een fundering. Wel dien je er rekening mee te houden dat deze grondsoort een slechte waterdoorlatendheid heeft.

 • Zandgrond. Deze grondsoort bestaat uit zand en komt voor in Oost-, Midden- en Zuid-Nederland en langs delen aan de kust. Zand kan heel veel kracht verdragen en blijft erg sterk, doordat het gewicht aan de oppervlakte mooi wordt verdeeld over de lagen eronder. Je kan in zandgrond ook gemakkelijk betonpoeren ingraven voor je vrijstaande overkapping.

2. Hoe plaats je je verankering voor je vrijstaande overkapping?

Plaats je een vrijstaande overkapping, dan is het belangrijk deze goed te verankeren. De overkapping staat dan stevig vast en los van de ondergrond, waardoor je geen last krijgt van opkruipend vocht. Je kunt kiezen uit verschillende soorten verankering:

 • Betonpoeren

 • Betontegels

 • Instortankers

 • Paalsteunen

Betonpoeren dienen ingegraven te worden, zodat deze stevig in de grond staan. Het is aan te raden om onder de betonpoeren, in het gat, een stoeptegel te leggen. Dit gaat verzakking van de poeren tegen.

Voordat je begint met graven is het belangrijk om te weten hoe groot te betonpoeren zijn, hoe diep je ze wil ingraven en waar de staanders van de overkapping moeten komen te staan, zodat de gaten op de juiste plek worden gegraven. Het is aan te raden de betonpoeren niet te diep in te graven, maar ze ongeveer 5 cm boven het grondoppervlak te laten uitsteken. Op deze manier zorg je ervoor dat de houten staanders minder snel worden aangetast door vocht en vuil en daardoor een langere levensduur hebben.

3. Welk gereedschap heb je nodig bij de plaatsing van je overkapping

Welke gereedschappen je nodig hebt voor de opbouw van een overkapping, is afhankelijk van het soort overkapping. Bij het gebruik van poeren heb je gereedschappen nodig voor het graven van gaten in de grond en gereedschappen voor het storten van beton, zoals een emmer en mixer. Overkappingen worden over het algemeen geleverd in pakketten, waarbij het kan voorkomen dat palen en planken ingekort moeten worden. In dat geval is het aan te raden om te beschikken over een goede zaag en boormachine.

Om zeker te weten welke gereedschappen je nodig hebt voor het opbouwen van je overkapping, kun je het beste op voorhand goed de montagehandleiding van de overkapping doorlezen.

4. Heb je al je benodigde accessoires in huis voor de plaatsing van je overkapping?

Bij een ruim assortiment aan verschillende vrijstaande overkappingen, heb je ook te maken met meerdere accessoires. Zo heb je bijvoorbeeld bij een plak dak een ander soort dakbedekking nodig dan bij een zadeldak. Welke accessoires je precies nodig hebt, staat beschreven bij ieder product. De meest essentiële accessoires voor iedere overkapping zijn:

 • Dakbedekking

 • Verankering

 • Waterafvoer

 • Daklijsten (bij een plat dak)