Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Hout

Subcategorie


Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 739,-

€ 9.489,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

250 cm

1265 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

250 cm

906 cm

Houtsoort


Materiaal


Hout

(33)

Dakvorm


Houtbehandeling


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

12 m2

36 m2

Type


Merk


Kleur


Veranda


Deur type


Glassoort


Glaswand


Houten carport bij Azalp kopen

Met een carport bescherm je je voertuigen tegen weersinvloeden en creëer je eenvoudig een overdekte plek om bijvoorbeeld aan je voertuigen te sleutelen. Je kunt het ook gebruiken als hobbyplek of als overdekte berging gebruiken. Je kunt je houten carport aan huis plaatsen of vrijstaand en zo heb je altijd een plaats om je voertuigen te parkeren. Bij Azalp vind je houten carports voor één of meerdere voertuigen zoals een auto, motor en fiets. Met maatwerk kun je ook een carport voor een camper of caravan ontwerpen samen met één van onze maatwerkspecialisten. Bij ons vind je dé houten carport voor in jouw droomtuin!

1 - 24 van 33 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp Royal Class Houten Carport Varik

Azalp Royal Class Houten Carport Varik

Premium model

Vurenhout (Noord-Europees)

Uitgebreide maatwerk mogelijkheden

645 x 602 x 357 cm

Meer afmetingen beschikbaar

€ 3.794,-€ 4.744,-


Toch niet op zoek naar een houten carport en wil je onze andere opties zien? Bekijk ons complete assortiment aan carports.

Een houten carport zelf maken met een bouwpakket

Wil je graag je eigen carport zelf in elkaar zetten? Al onze houten carports worden als bouwpakket bij je afgeleverd. Bij sommige modellen zul je de planken en palen nog op maat moeten zagen, omdat deze in standaard formaten worden geleverd en mogelijk afwijken van de afmetingen van jouw gekozen formaat. Voor de verdere installatie volg je het stappenplan uit de bijgeleverde montagehandleiding

Wil je je houten carport liever door een professional laten plaatsen? Dan kun je gebruik maken van onze montageservice. Deze voeg je makkelijk aan je winkelwagen toe bij het bestellen van jouw gekozen carport.

Er is nog een derde optie om een houten carport in je tuin te plaatsen: compleet zelf bouwen met tuinhout. Bij onze tuinhout producten vind je meer informatie over hoe je zelf een houten constructie kunt bouwen.

Of je het nou laat opbouwen of zelf doet, we raden je aan goed bij je eigen gemeente te informeren naar vergunningen. In de meeste gevallen behoeft een carport geen vergunning, maar er zijn altijd uitzonderingen. Lees onze blog over vergunningen om hier meer over te weten te komen

Een dubbele houten carport 

De grootte van je houten carport is niet alleen afhankelijk van de hoogte en grootte van de voertuigen die je eronder wilt parkeren, maar ook de hoeveelheid. Wanneer je een camper of caravan wilt stallen onder je houten carport heb je een model nodig met een hoger dak dan de standaard daken binnen ons assortiment. Wanneer je specifiek opzoek bent naar een hoge houten carport voor een camper, caravan of ander groot voertuig raden we je aan een carport op maat te laten maken. Hier lees je meer over onder het kopje ‘een houten carport op maat’.  

Binnen ons assortiment hebben we carports waar meerdere auto’s onder passen, afhankelijk van het formaat van je auto(‘s). Op de afbeeldingen wordt per product weergegeven hoeveel auto’s er gemiddeld onder passen. 

Een houten carport aan huis 

De meeste van de houten carports binnen ons assortiment zijn uitsluitend geschikt om losstaand te plaatsen. Dit heeft namelijk te maken met de staanders (palen waar het dak op gemonteerd is) die dan niet aan kunnen sluiten aan de buitenwand. Dit kan voor schimmel, rotplekken en vuilophoping zorgen, omdat je er niet goed bij kunt met lakken of beitsen ter bescherming van het hout en de ophoping van bladeren en takken slecht weg kunt halen. Wanneer je specifiek op zoek bent naar een houten carport aan huis, check dan goed bij je gekozen product of dat model er geschikt voor is. 

Je kunt ook een kijkje nemen bij ons assortiment van terrassoverkappingen aan huis. Sommige van deze zijn namelijk ook geschikt als carport!  

De kosten van een carport van hout 

Een ander aspect van een carport kopen die je meeweegt in je keuze kan de prijs zijn. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals materiaalsoort, de grootte, afwerking, eventuele extra toevoegingen en de eventuele kosten van de montageservice. De prijzen zijn daarom uiteenlopend per product en is het lastig hier één antwoord op te geven. In de goedkoopste prijsklasse, gemaakt van hout en geschikt voor één auto, kun je al een carport kopen vanaf € 1300,-. Bij een houten carport die aangepast wordt met maatwerk of uit compleet maatwerk bestaan zal de prijs iets hoger zijn.

Een houten carport op maat 

Zit tussen onze standaard modellen niet precies wat je zoekt? Dan kun je ervoor kiezen om een bestaand model aan te passen naar jouw wensen. Je kunt er dan bijvoorbeeld een extra wand bij plaatsen van hout of glas. Het is ook mogelijk om je eigen model zelf te ontwerpen met onze maatwerkmogelijkheden. Ook als je een carport wilt voor een caravan, camper of ander groot voertuig kun je dat realiseren met maatwerk. Wanneer je een model zelf wilt ontwerpen, raden we je aan om een afspraak in onze Experience Center. Zo kun je samen met één van onze maatwerkspecialisten de houten carport van je dromen maken! Via het contact formulier kun je contact opnemen om een afspraak te maken.

Een carport van zwart hout

Onze houten carports zijn gemaakt van vurenhout en Douglashout en hebben hun natuurlijke kleur behouden. Gelukkig is hout hét perfecte materiaal om te verven, lakken of beitsen! Met een extra laagje bescherm je je houten carport tegen weersinvloeden en geef je er een andere uitstraling aan met een kleurtje. Onder onze klanten is de kleur zwart erg populair voor houten constructies, dus met een beits of lak tover je je houten carport binnen een mum van tijd om naar een carport met zwart hout!

De verschillende daken van een houten carport

Ook de dak soort kan je keuze voor een houten carport beïnvloeden. Binnen ons assortiment heb je de keuze uit de volgende dak soorten:

  • Platdak houten carport

  • Zadeldak houten carport

  • Puntdak houten carport