Subcategorie


Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 619,-

€ 15.879,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

250 cm

580 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

350 cm

1550 cm

Materiaal


Merk


Kleur


Vorm


Aanbevolen zwembad inhoud


Plaatsing


Zwembad kopen

Zwembaden zijn een heerlijke manier om tijdens de zomer af te koelen en staan garant voor uren waterpret met familie en vrienden. Een bad is een aanvulling voor elke achtertuin, en wij hebben een breed assortiment om uit te kiezen. Azalp heeft een groot en divers aanbod van zowel inbouwzwembaden, opzetzwembaden en accessoires.

1 - 24 van 37 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Als het om zwembaden gaat, zijn er veel mogelijkheden, maten en materialen te koop. Wij helpen je graag verder met het realiseren van jouw droomtuin met zwembad. Wij hebben voor ieder budget een geschikt bad van hoogwaardige kwaliteit in ons assortiment. Welk zwembad je ook kiest, er zijn verschillende soorten, materialen en formaten beschikbaar, geschikt voor elke tuin. Meer informatie nodig voor de aanschaf van jouw nieuwe zwembad? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in ons experience center in Breda of Rietmolen waar onze specialisten voor je klaar staan voor het beste advies!

Een klein zwembad kopen

Gezien de warme zomers van de laatste tijd is een zwembad in je eigen tuin geen overbodige luxe. Maar is dit haalbaar als je zelf een kleine tuin hebt? Heb je een kleinere tuin, kies dan bij voorkeur voor een rond of rechthoekig model. Deze nemen relatief minder ruimte in beslag en benutten zo de ruimte in je tuin optimaal. Met name rechthoekige modellen worden gekozen als deze in de hoek van de tuin geplaatst worden. Je bespaart hierdoor ruimte en je kunt nog steeds van twee kanten, de twee vrije zijkanten van het bad, het zwembad betreden. Dus ook al heb je een kleinere tuin, ook jij kan genieten van een zwembad in je tuin en in de zomer een verfrissende duik nemen. Wij hebben veel verschillende kleine baden in ons assortiment.

Een groot zwembad kopen

Heb je veel ruimte in je tuin en wil je graag baantje strekken of trainen in je eigen zwembad, dan is het kopen van een groot zwembad geen overbodige luxe. Om goed en comfortabel te kunnen zwemmen, is het hebben van een zwembad met een minimaal formaat van 10 meter noodzakelijk. Is dit formaat aan de grote kant voor je, dan zou je nog kunnen overwegen om een zwembad met jetstream aan te schaffen. Een jetstream kan ook in kleine baden worden toegepast. Door de jetstream, een stroming waar je tegenin zwemt, kan ieder bad omgetoverd worden voor trainingsdoeleinden gebruikt worden. Bekijk hier het jetstreamassortiment

Een zwembad kopen met pomp

Door een zwembad met pomp te kopen zorg je ervoor dat het water helder en schoon blijft. Om te bepalen welke zwembadpomp je nodig hebt, is het belangrijk om te kijken naar een aantal aspecten. Zo is de capaciteit van de pomp en de grootte van je bad essentieel om te bepalen welke pomp het meest geschikt is voor jou. Een zwembadpomp zorgt er voor dat het water blijft circuleren waardoor bacteriën en algen worden bestreden. Daarnaast dient een zwembadpomp ook als filter, waardoor allerlei soorten vuil uit het water wordt gefilterd. Indien de pomp niet krachtig of groot genoeg is, vindt er niet voldoende circulatie plaats en kan het water niet goed worden gefilterd en zal de kwaliteit van het water snel achteruit gaan.

De meest populaire filter is de zandfilter, deze filtert het water heel erg grondig. Dit type filter wordt aangestuurd door een pomp die het water door het zand heen duwt. Doordat de zandkorrels ontzettend fijn zijn, zuivert het filter je zwembadwater van bacteriën en ongewenst vuil en insecten. Deze blijven namelijk achter in het fijne zand.

Wil je meer weten voordat je een zwembadfilter gaat kopen? Lees dan onze blog “Hoe werkt een zandfilterpomp?”.

Het verwarmen van je zwembad

Naast zwembadpompen, biedt Azalp ook warmtepompen aan. Een warmtepomp is een zuinige manier om je zwembadwater te verwarmen. De pomp maakt gebruik van warme omgevingslucht en gebruikt deze warme lucht om het water op te warmen. De koude lucht wordt afgevoerd door middel van de ventilator. Met deze techniek blijft het water op een constante en aangename temperatuur en kun jij al eerder in het seizoen genieten van je eigen zwembad.

Het verwarmen van een bad is niet alleen mogelijk door het gebruik van een warmtepomp. Dit kan ook door het gebruik van bijvoorbeeld zonnecollectoren die werken op zonne-energie, een warmtewisselaar, of via elektrische zwembadverwarming. Op onze zwembadverwarming pagina vind je alle mogelijkheden!

Onderhoud van het bad

Naast vele verschillende soorten zwembaden kun je bij Azalp ook terecht voor alle toebehoren en accessoires. Zo zijn wij in staat om een compleet bad aan te bieden, inclusief pomp en verwarming. Ook hebben wij een ruim assortiment onderhoud producten beschikbaar. Het onderhouden van je bad is namelijk erg belangrijk. De aanschaf van een zandfilterpomp, chloortabletten, afdekzeil of reiniging set zijn noodzakelijk om langer te genieten van kristalhelder water in jouw zwembad.

Waar moet ik verder allemaal aan denken?

Voor de koop van je eigen zwembad is het van belang dat je rekening houdt met de plaats waar je het zwembad gaat opbouwen of inbouwen. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met de aanleg van een terras naast je zwembad. Ook moet je bijvoorbeeld rekening houden met een spetterzone rondom het bad en een plaats of opbergmogelijkheid creëren om alle noodzakelijke onderdelen, zoals een pomp, filter en accessoires in op te bergen.

Nog niet zeker over het formaat, de vorm of andere opties? Neem contact op met onze klantenservice en we vertellen je graag meer over de aanschaf van een zwembad!

Veelgestelde vragen bij een zwembad kopen

Hoeveel stroom verbruikt een warmtepomp voor zwembad?

Een warmtepomp voor een zwembad verbruikt gemiddeld tussen de 3,5 en 7 kW aan elektriciteit per uur, afhankelijk van het model en de grootte van het zwembad. Het exacte stroomverbruik hangt ook af van factoren zoals de gewenste watertemperatuur en de buitentemperatuur. Het is aan te raden om bij de aanschaf van een warmtepomp te letten op het energielabel en de efficiëntieklasse, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Je kunt altijd om hulp vragen bij onze klantenservice.

Heb je een vergunning nodig voor een zwembad?

Of je een vergunning nodig hebt voor een zwembad hangt af van je lokale wet- en regelgeving. In veel gevallen is een vergunning vereist, vooral als het gaat om ingegraven zwembaden. Dit heeft te maken met zaken als veiligheid, ruimtelijke ordening en mogelijke invloed op het milieu. Het is verstandig om, bij twijfel, vooraf contact op te nemen met je gemeente om te achterhalen welke specifieke vergunningen of toestemmingen nodig zijn voordat je met de bouw begint.

Wat is het beste materiaal voor een zwembad

We verkopen twee soorten materiaal baden: hout en metaal. Bij de keuze voor het beste materiaal voor een zwembad spelen verschillende factoren een rol. Houten zwembaden hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen goed passen in de tuinomgeving. Ze zijn vaak gemakkelijker op te bouwen en te installeren, vooral als opbouw zwembaden. Metalen zwembaden, zijn doorgaans duurzamer en hebben een strakke, moderne uitstraling. De keuze tussen hout en metaal hangt af van je esthetische voorkeur, budget, duurzaamheidseisen en of je een opbouw- of inbouw zwembad wilt.

Hoeveel kost het om zelf een zwembad te bouwen?

De kosten om zelf een zwembad te bouwen variëren sterk afhankelijk van verschillende factoren. Naast het materiaal en de grootte van het zwembad kunnen kosten worden beïnvloed door zaken als grondvoorbereiding, graafwerkzaamheden, filtratiesystemen, waterbehandeling en eventuele extra functies zoals trappen of verlichting. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro's, dus het is belangrijk om een realistisch budget op te stellen.

Hoe vaak moet je een zwembad bijvullen?

Hoe vaak je een zwembad moet bijvullen hangt af van verschillende factoren, waaronder het klimaat, de activiteiten in en rond het zwembad, en de hoeveelheid neerslag. Gemiddeld genomen wordt aanbevolen om het waterniveau regelmatig in de gaten te houden en bij te vullen wanneer het niveau meer dan 1 tot 2 centimeter onder het ideale niveau ligt. Het handhaven van het juiste waterniveau is belangrijk om de optimale waterkwaliteit en de werking van het filtratiesysteem te behouden.