Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Subcategorie


Moderne Blokhut

(37)

Traditionele Blokhut

(134)

Blokhut met overkapping

(94)

Hoekblokhut

(18)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 954,-

€ 16.109,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

198 cm

870 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

198 cm

850 cm

Houtsoort


Dakvorm


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

3 m2

43 m2

Merk


Azalp

(70)

Debro

(20)

Grunland

(20)

Veranda


Exclusief

(151)

Deur type


Glaswand


Blokhut kopen? Bekijk al onze blokhutten

Je bent op zoek naar een blokhut voor in de tuin of een andere buitenruimte. Binnen ons blokhutten assortiment is er keuze uit blokhutten met veel verschillende afmetingen, kleuren, materiaalsoorten en modellen. Een blokhut is namelijk ontzettend divers in ontwerp en zit er vast en zeker ook één tussen die niet alleen in je tuin past, maar ook in je budget. Zelf aan de slag gaan met een blokhut bouwpakket van Azalp om je droomtuin te realiseren. Als blokhutspecialist kun je bij ons terecht voor deskundig advies waarbij we al jouw vragen beantwoorden. Samen kijken we naar jouw wensen en realiseren we al jouw tuindromen.

1 - 24 van 277 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp Blokhut Lynn
Actie tot 04-03

Azalp Blokhut Lynn

Meerdere houtdiktes beschikbaar

Inclusief funderingsbalken

Uitgebreide maatwerk mogelijkheden

300 x 400 cm

Meer afmetingen beschikbaar

€ 3.044,-€ 3.804,-


De mogelijkheden van een blokhut

Een blokhut kan voor jou de ideale oplossing zijn om jouw droomtuin af te maken. Je kunt een blokhut namelijk op veel verschillende manieren inzetten. Traditiegetrouw kun je het inzetten als berging voor tuinspullen. Zeker een vierkante blokhut kun je praktisch indelen zodat je overal makkelijk bij kunt. Ook kun je het inzetten als gereedschapshok waarin je lekker bezig gaat met je eigen projecten. Misschien heb je juist behoefte aan een klein tuinkantoor of gewoon een plek om je even lekker in af te zonderen. Zie een blokhut als buitenverblijf waarbij de mogelijkheden haast eindeloos zijn!

Binnen ons assortiment hebben we verschillende soorten blokhutten te koop. Aan jou de keuze om er eentje te kiezen die past bij jouw wensen en behoeftes! Om je een beetje op weg te helpen kun je de volgende vragen nagaan. Waar wil je de blokhut plaatsen? Hoeveel ruimte heb je nodig binnenin je blokhut en hoeveel ruimte heb je om het te plaatsen? Waar wil je je blokhut voor inzetten? En ook niet onbelangrijk, welke blokhut past in de tuin van jouw dromen?

Hoekblokhut

Een grote blokhut past niet in iedere tuin, maar je zou dit kunnen oplossen door een hoekblokhut te plaatsen. Het ontwerp van een hoekblokhut zorgt voor een tactische plaatsing in een hoek van je tuin en geeft je alsnog genoeg ruimte binnenin. Heb je voor ogen hoeveel ruimte je hebt voor je blokhut dan kun je gaan kijken naar het ontwerp en de stijl. We nemen je mee in de modellen die wij verkopen.

Traditionele blokhut

Blokhutten met een traditioneel tintje. Deze modellen hebben vaak een zadeldak. Het is de standaard dakvorm die kinderen tekenen wanneer zij een huisje tekenen. De karakteristieke dakvorm spreekt voor zich en is kenmerkend voor de blokhut die wij vandaag de dag kennen. Dit is dan ook de reden dat blokhutten met deze dakvorm ook wel traditionele blokhutten genoemd worden. Binnen deze categorie zijn er ook modellen met een schuin dak dus er is voor ieder wat wils! Je kunt een traditionele blokhut geheel naar je eigen wensen afmaken door het een kleurtje te geven die in je tuin past of er bijvoorbeeld een klimop plant tegenaan te laten groeien.

Moderne blokhutten

Onze moderne blokhutten zijn geschikt voor ieder type tuin vanwege het platte dak. Dit geeft een rustigere uitstraling en kan helemaal opgaan in zijn omgeving. Wat onze moderne blokhutten verder wel uniek maken zijn de ontwerpen van bijvoorbeeld de wanden, ramen en deuren. Hier is veel afwisseling in te zien en je kunt het hierdoor helemaal laten aansluiten in jouw droomtuin.

Blokhut met overkapping

We bieden ook blokhutten met overkapping aan. Deze modellen combineren het praktische van een tuinhuis met het ontspannen onder de overkapping. Ook hierin zijn een tal van verschillende opties om het aan te laten sluiten in jouw tuin. Combineer bijvoorbeeld het zwarte Douglas hout met de natuurlijke, roodachtige kleur van Douglas hout en je hebt een super chique en modern blokhut met overkapping!

Blokhut garages

Een andere twist aan deze ontwerpen zijn onze blokhut garages. Extra lang en breed met dubbele deuren waardoor jij makkelijk je voertuig naar binnen kan rijden en nog ruimte over hebt om andere dingen droog en veilig te bewaren. Binnen ons assortiment is er veel keuze in verschillende formaten en uiteenlopende ontwerpen.

Finse Grill Kota

Een bijzonder ontwerp met een uniek doel! In een Finse Grill barbecue je in een hutje en zit je op de ingebouwde banken. Hier kun je dus heerlijk eten en ontspannen! In de winter kun je ook een vuurtje aanwakkeren zonder eten erbij te bereiden om alleen van de warmte te genieten.

Vergunning voor een blokhut

Afhankelijk van het formaat van je blokhut, zeker als je bijvoorbeeld voor een blokhut garage gaat, heb je mogelijk een vergunning nodig. In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor een buitengebouw die niet hoger is dan je schutting. Wel raden we je aan zelf contact op te nemen met je eigen gemeente, omdat dit per gemeente kan verschillen. Wel kun je alvast deze blog lezen voor wat meer informatie over vergunningen in Nederland.

Alle opties voor onze blokhutten

Na het maken van de keuze welke stijl blokhut je wilt kopen kun je verder kijken naar alle mogelijkheden. Onze blokhutten kunnen namelijk niet alleen heel divers ingezet worden, de ontwerpen zijn ook heel verschillend aanpasbaar. Bij onze producten kun je bepaalde onderdelen aanpassen of uitbreiden. Zo kun je voor een blokhut en er een schuifdeur bij kiezen of een houten wand vervangen met eentje van glas. Je kunt er een extra raam of wand bij laten plaatsen.

Een blokhut op maat

Zit wat je zoekt er niet helemaal tussen binnen ons assortiment? Geen probleem! Wij verkopen ook blokhutten op maat. Samen met onze verkoopspecialisten ga je dan aan de slag met het ontwerp wat jij voor ogen hebt. Maatwerk vinden wij namelijk persoonlijk en kan voor iedereen anders zijn. Graag nodigen we je daarom uit om langs te komen in Breda of Rietmolen in een van onze Experience Centers om samen met onze verkoopspecialisten rond de tafel te gaan zitten. Jouw idee wordt dan stap voor stap uitgetekend en wordt de blokhut voor in de tuin van jouw dromen gerealiseerd. Je kunt doordeweeks vrijblijvend langskomen, maar het liefst ontvangen wij je op afspraak voor maatwerk. Zo weet je zeker dat wij alle tijd hebben voor jouw project.

Klik hier voor meer informatie over onze Experience Centers of kom meteen met ons in contact voor het plannen van je afspraak!

Zelf een blokhut bouwen? Of liever kant en klaar?

De blokhutten worden als doe-het-zelf pakket bij je afgeleverd. Bij sommige van onze modellen betekent dit dat je zelf nog onderdelen op maat moet zagen, zoals bij de producten van ons merk WoodAcademy. Bij de modellen waarbij je zelf nog onderdelen op maat moet zagen zal dit er altijd bij staan bij het product zelf. Wij leveren geen kant en klare blokhutten die als geheel meteen geplaatst kunnen worden.

Een bouwpakket hoef je niet per se zelf in elkaar te zetten. Je kunt er ook voor kiezen je blokhut te laten plaatsen en opbouwen door onze opbouwservice. Zij bouwen de hele constructie voor jou op zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Jij zorgt voor een stabiele, waterpas ondergrond van tegels of beton en zij doen de rest. Wil je meer weten over onze opbouwservice? Lees dan hier verder.

Een geïsoleerde blokhut

Onze houten blokhutten sluiten naadloos op elkaar aan waardoor ze waterdicht zijn. Je spullen binnenin zullen dus niet nat worden. Wanneer je kiest voor dikkere wanden dan zul je ook automatisch betere isolatie hebben. Het is voor vocht namelijk moeilijker om door dikke wanden te dringen dan door dunne. Ook heb je dankzij dikkere wanden meer stevigheid en stabiliteit. Het is dus niet altijd nodig om isolatiemateriaal te plaatsen tussen de wanden, maar mocht je dit willen is het wel mogelijk het erbij te monteren.

Wil je meer informatie over het isoleren van je blokhut of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice!