Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Skimmer zwembad

Subcategorie


Skimmer zwembad

(8)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 39,-

€ 249,-

Type


Merk


Uitvoering


Plaatsing


Typ


Skimmer zwembad

Maak het onderhoud van je zwembad gemakkelijk met skimmers

1 - 8 van 8 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Hayward Premium skimmer (beton)

Hayward Premium skimmer (beton)

ABS kunststof

met overflow

exclusief flensafdekking

Op voorraad

€ 94,99


De toegevoegde waarde van skimmers in je zwembad is erg groot. Skimmers zijn de eerste stap van het filtratieproces en daardoor niet te missen onderdelen van je zwembad. Maar wat is een skimmer nu precies?

Een skimmer kun je zien als een mandje, dat het grotere, drijvende vuil in het water opvangt. Dit vuil kan onder andere bestaan uit grotere insecten, takjes, bladeren of haren. Dit grovere vuil wordt in een skimmer opgevangen, waarna het water in een zandfilter wordt gefilterd van kleine vuildeeltjes.

Hoe werkt een skimmer

Zoals gezegd is een skimmer een soort mandje, waarin grove vuildeeltjes opgevangen worden. Wij maken onderscheid in twee soorten skimmers:

  • Normale waterlijn skimmers

  • Hoogwaterlijn skimmers

Bovenstaande types zijn qua werking gelijk. Het voordeel van een hoogwaterlijn skimmer is dat de waterlijn bijna tot de rand van het zwembad kan komen. Een stuk hoger dan bij een normale waterlijn skimmer, waarbij de skimmer dus beter zichtbaar is.

Waar bouw je een skimmer in je zwembad

Een skimmer bouw je in onder de rand van je zwembad. Het waterniveau van je zwembad komt dan ongeveer tot het midden van je skimmer. Vuil drijft op deze manier in je skimmer, waar het wordt opgevangen. Komt de waterlijn boven of onder de skimmer, dan kan vuil niet in de skimmer drijven.