Subcategorie


Zandfilter

(25)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 127,-

€ 460,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

36 cm

78 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

36 cm

78 cm

Type


Merk


Aanbevolen zwembad inhoud


Materiaal filtervat


Pompcapaciteit normale omstandigheden


vermogen


Typ


Zandfilter zwembad: Optimale reiniging voor helder water

Met een zandfilter kun je ervoor zorgen dat het water in jouw zwembad grondig wordt gereinigd van drijvend vuil. Dankzij een zandfilter pomp wordt het zwembadwater door het filter geleid, waarbij het vuil achterblijft in het filtermedium. Het is belangrijk om te weten dat een zandfilter alleen de onzuiverheden tegenhoudt die groter zijn dan de ruimte tussen de filtermaterialen, zoals filterzand. Hierdoor wordt het water gezuiverd voordat het terug het zwembad in wordt gepompt. Voor het tegenhouden van algen en opgeloste stoffen zijn echter andere oplossingen nodig, zoals een UV-C lamp.

1 - 24 van 25 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Hoe functioneert een zandfilter voor zwembaden?

Het is essentieel om te begrijpen dat een zandfilter op zichzelf niet zorgt voor de circulatie van het water. Het is noodzakelijk om een zandfilter te combineren met een pomp, die ervoor zorgt dat het water door het filter stroomt.

Het vervuilde water wordt via de bovenkant van de zandfilterpomp in het filter gebracht. Hier circuleert het water door het filtermedium, waarin het vuil wordt opgevangen. Naast zand kan er tegenwoordig ook filterglas worden gebruikt als alternatief filtermedium. Beide materialen werken op vergelijkbare wijze.

Het gezuiverde water wordt vervolgens via de onderkant van het filter weer terug het zwembad in gepompt.

Er zijn twee typen zandfilters beschikbaar:

Top-Mount zandfilter

Een Top-Mount zandfilter is een filtervat waarbij de 6-weg kraan bovenop is gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat het vaak goedkoper is in aanschaf en ruimte bespaart. Houd er echter rekening mee dat de werking iets minder efficiënt is dan bij een zandfilter met zijmontage (minder doorstroming) en dat het onderhoud wat lastiger kan zijn, omdat je er niet van bovenaf inkijkt.

Side-Mount zandfilter

Een Side-Mount zandfilter is een filtervat waarbij de 6-wegkraan aan de zijkant is gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat het effectiever is in filtratie, aangezien de waterdoorstroming beter is vanaf de zijkant. Bovendien is een Side-Mount zandfilter gemakkelijker te onderhouden, omdat de bovenkant in veel gevallen doorzichtig is en u er gemakkelijk bij kunt. Houd er wel rekening mee dat deze zandfilters iets meer ruimte in beslag nemen.

Hoe reinig je jouw zandfilter?

Volg de onderstaande stappen om uw zandfilter grondig te reinigen:

1. Schakel de pomp uit.

2. Selecteer de "terugspoelen/backwash" functie op het filter en zet de pomp weer aan.

3. Laat de pomp draaien totdat al het vuil uit het filter is verwijderd.

4. Zet de pomp uit.

5. Schakel de "filteren" functie op het filter in.

6. Zet de pomp weer aan.

7. Controleer het waterniveau en vul indien nodig aan met schoon water.

8. Controleer na een dag of alle waterwaardes nog op het gewenste niveau zijn.

Met een goed onderhouden zandfilter kunt u optimaal genieten van een helder en schoon zwembad. Investeer in een hoogwaardige zandfilter voor langdurige zwembadplezier!