Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Type


Subcategorie


Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 1.469,-

€ 45.579,-

Houtsoort


Vorm


Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

131 cm

620 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

118 cm

590 cm

Voorruimte


Merk


Glaswand


Dakvorm


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

2 m2

6 m2

Sauna kopen, ontdek ons uitgebreide assortiment

's Ochtends rustig opstarten voordat de werkdag begint of na een lange dag zalig ontspannen en alle stress van je af laten glijden: een sauna is de ideale manier om te ontspannen en tot rust te komen. Tegelijkertijd is een saunasessie erg goed voor je gezondheid. Dit is voor veel mensen dan ook een van de belangrijkste redenen om een sauna voor thuis te kopen. Misschien vraag je je af waarom dan een sauna kopen in plaats van een bezoek brengen aan een wellnessresort in de buurt? Een sauna in je woning of tuin zorgt ervoor dat je regelmatig een saunasessie kunt doen. De herhaling van de sessies verbetert je immuunsysteem en stimuleert en stabiliseert je bloedsomloop. Door de hoge temperatuur zweet je hoe dan ook iedere keer alle afvalstoffen uit je lichaam en maak je door de temperatuurverschillen antistoffen aan.

1 - 24 van 157 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp Elementhoeksauna Classic
Actie tot 04-03

Azalp Elementhoeksauna Classic

Vurenhout

Maatwerk mogelijk

Wanddikte: 77 mm

220 x 152 x 205 cm

Meer afmetingen beschikbaar

Op voorraad

€ 3.224,-€ 4.029,-


Je bent eruit: je wilt een sauna kopen. De vraag is welke past het beste bij jou, waar ga je deze plaatsen en voor welk doel wil je deze gebruiken? Dit laatste is belangrijk om te bepalen welk type saunaverwarming je nodig hebt: een elektrische kachel zoals bij de traditionele Finse sauna of de combinatie van een elektrische kachel en infraroodstralers in een combi sauna. Lees onze blog over saunaverwarmingen en bepaal welke kachel bij jouw wensen past. We leggen je hieronder alvast de verschillen uit tussen een binnen- en een buiten sauna.

Een buitensauna kopen

Een sauna in je tuin is ideaal als je alle ruimte in huis nodig hebt, maar toch regelmatig in hoge temperaturen wilt ontspannen. Je bent bij Azalp aan het goede adres voor jouw ideale buiten sauna, want ons assortiment is heel divers en voor iedereen geschikt. Vrijwel alle modellen zijn van massief hout gemaakt. Het voordeel hiervan is dat de warmte langer vastgehouden wordt én dat het weer het dikke, massieve hout minder snel aantast dan een geïsoleerde elementsauna. Het duurt alleen wel iets langer voordat de hoge temperatuur is bereikt.

De functie van de sauna staat uiteraard centraal. Je koopt deze immers om te ontspannen of voor gezondheidsredenen. Dat betekent echter niet dat het uiterlijk niet belangrijk is. De vorm, de grootte, de uitstraling en de kleur zijn allemaal aspecten om te bepalen voordat je jouw buiten sauna koopt. Heb je niet zoveel plek in je tuin? We hebben ook kleine modellen in ons assortiment. Wil je liever een wellnesshoek in je tuin creëren? Denk dan eens aan een L-vorm. Door deze vorm is er voldoende ruimte over voor een jacuzzi, buitendouche of dompelbad onder de veranda. Zo kun je het hele saunaritueel uitvoeren in je eigen achtertuin.

Bij Azalp kunnen vrijwel alle sauna’s op maat gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen aan de afmetingen, een gespiegelde indeling of een andere breedte van de banken. Liever geen traditionele Finse sauna? Kies dan voor een boomstammensauna of barrelsauna. Dat is pas een eyecatcher in je tuin!

Een buiten sauna kopen doe je niet iedere dag, dus we kunnen ons voorstellen dat je het fijn vindt om hier meer over te lezen. Lees daarom gerust onze blog en kom meer te weten over de types, glaswanden, de ondergrond, de aansluiting en de plaatsing.

Een binnensauna kopen

Met een binnensauna voeg je een stukje luxe aan je huis toe waar je iedere dag van kunt genieten. Door ons uitgebreide en gevarieerde assortiment is dit stukje luxe voor iedereen weggelegd en kan iedereen een binnen sauna kopen. Het enige dat jij nodig hebt is een plek om deze te plaatsen. Misschien heb je al een aparte ruimte ervoor gereserveerd of komt deze in de kelder of in de sportruimte te staan. Binnen sauna’s zijn er in allerlei vormen en maten dus er is altijd wel een die bij jou en de ruimte past. Plaats het in de hoek van de kamer om ruimte te besparen of midden in de kamer voor het luxe gevoel.

Alle sauna’s zijn geïsoleerd door de natuurlijke eigenschappen van het massieve hout of door een isolerende laag tussen de binnen- en de buitenwand. Het voordeel van een geïsoleerde elementsauna is dat deze snel opwarmt. Het kost weinig tijd en energie om de juiste temperatuur (tussen de 80 °C en 100 °C) te bereiken. Op koele plekken, zoals in een kelder of een garage, is het verstandig om een geïsoleerde sauna te plaatsen vanwege de koudere omgeving. Op andere plekken in het huis, maakt het niet uit of je kiest voor een geïsoleerde elementsauna of een van massief hout.

Wil je meer lezen over deze producten? Lees dan onze blog en stoom je klaar om jouw binnen sauna te kopen!

Ons aanbod sauna's varieert van een barrel sauna tot een infrarood sauna tot een sauna op maat. Zit er voor jou iets bij?

Veelgestelde vragen bij een sauna kopen

Wat kost een sauna?

De kosten van een sauna variëren afhankelijk van het type, de grootte, wanddikte, het materiaal en eventuele extra functies. Bij Azalp zijn er diverse saunamodellen beschikbaar, dus de prijzen kunnen variëren.

Hoe groot moet een sauna zijn?

De ideale grootte van een sauna hangt af van je persoonlijke voorkeuren, beschikbare ruimte en het aantal personen. Bij Azalp zijn verschillende sauna's verkrijgbaar in diverse afmetingen.

Heb je een vergunning nodig voor een sauna?

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor een binnensauna, omdat deze als een normale woningverbetering wordt beschouwd. Voor een buitensauna of als je twijfelt, is het echter verstandig om de plaatselijke bouwvoorschriften en regelgeving te controleren.

Wat is het beste hout voor een sauna?

Het beste hout voor een sauna is meestal Scandinavisch vurenhout of Espenhout. Deze houtsoorten zijn geschikt vanwege hun duurzaamheid, warmteweerstand en aangename geur. Buitensauna's worden vaak vervaardigd uit vurenhout, terwijl voor binnensauna's vuren, elzen of espen geschikte keuzes zijn. Het interieur van de sauna dient echter nooit te worden gemaakt van vurenhout; hier zijn elzen, espen of abachi meer geschikte opties. Bij Azalp vindt u sauna's gemaakt van hoogwaardig hout, aangepast aan de specifieke gebruiksomstandigheden.

Is een sauna gezond voor je?

Ja, sauna's hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Regelmatig saunagebruik kan helpen ontspannen, stress verminderen, de bloedsomloop verbeteren en het immuunsysteem stimuleren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk individu anders is, dus raadpleeg bij gezondheidsproblemen altijd een arts voordat je een sauna gebruikt. Wees voorzichtig als je zwanger bent, en houd de temperatuur in de sauna lager. Vermijd het gebruik van infrarood saunakachels tijdens de zwangerschap.

Hoeveel kW kachel voor sauna?

De vereiste kracht (kW) van de saunakachel hangt af van de grootte van de sauna. Als algemene richtlijn kun je rekening houden met ongeveer 1 kW per 1 m³ saunaruimte. Verder zijn er factoren die ervoor zorgen dat je extra kachelcapaciteit moet rekenen. Denk hierbij aan hoeveelheid glas, omgevingstemperatuur, massieve wanden. Per sauna bieden wij een bijpassende kachel aan. Deze zijn te vinden in het samenstellen menu onder de categorie saunaverwarming.

Hoe warm moet een sauna zijn?

De ideale temperatuur van een sauna varieert meestal tussen de 70°C en 100°C. Dit kan echter ook afhangen van persoonlijke voorkeuren. Voor de meeste mensen is een temperatuur van ongeveer 80°C tot 90°C comfortabel. Het is belangrijk om altijd naar je eigen lichaam te luisteren en de sauna te verlaten als je je ongemakkelijk voelt.