Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Geef er een kleurtje aan

2 minuten

15 februari 2022

Geef er een kleurtje aan

Verf geeft aan alles een kleurtje! Het is dan ook niet verwonderlijk dat de hedendaagse consument veelal kiest voor een vrolijk of designvol tintje op de blokhut, tuinhuis, overkapping of zelfs sauna! Echter kan beitsen soms nog wel eens vragen oproepen.

Want waarom verven we hout nou precies? Meestal wordt er een leuk kleurtje beits aangeschaft en gaan we maar smeren, maar de achterliggende gedachte weten we niet precies. Daarom helpen we je graag met een uitleg over beitsen en de daarbij behorende tips.

Allereerst vertellen we graag wat over de functionaliteiten van beits, het is dan ook zoveel meer dan alleen dat ene kleurtje. In de regel heeft beits twee (hele belangrijke) functionaliteiten:

  • Beschermen en verduurzamen
  • Verfraaien of esthetische functie

Beschermen en verduurzamen tuinhout

Het is zaak om je blokhut (of ander tuinhout, denk hierbij aan een schutting etc.) te beschermen tegen de weersinvloeden die de Lage Landen met zich meebrengen, denk hierbij onder andere aan de regen, kou en zon.

Weersinvloeden kunnen ervoor zorgen dat hout na verloop van tijd gaat verkleuren, splijten of zelfs gaat barsten. Dit komt natuurlijk niet ten goede van je blokhut.

Maar hoe kunnen we deze weersinvloeden tegengaan?

De gemakkelijkste oplossing om de levensduur van je blokhut te verlengen is door op je vrije zaterdag (een andere dag in de week kan trouwens ook) de kwast erbij te pakken.

Moet geïmpregneerd tuinhout ook gebeitst worden ter bescherming?

Veel consumenten denken dat er niets meer gedaan hoeft te worden aan geïmpregneerd hout. Laten we voorop stellen dat geïmpregneerd hout meer kan verdragen ten opzichte van onbehandelde planken. Bij impregneren wordt er als het ware een laag gecreëerd die vocht en schimmelwerend is.

Echter blijkt uit de parktijk helaas dat impregneren slechts een voorbehandeling is. Om de levensduur van hout daadwerkelijk te verlengen is beitsen essentieel.

Verfraaien of esthetische functie

Natuurlijk wordt beits ook gebruikt voor het verfraaien van je blokhut, tuinhuis of sauna. Met een groot en divers kleurenpallet van beits binnen ons assortiment kan je er altijd voor zorgen dat unieke kleurcombinaties verwezenlijkt worden.

Verschillende soorten beits

Wij bieden verschillende soorten beits aan (in diverse kleuren), hierbij kan gedacht worden aan onder andere:

  • Dekkende beits;
  • Transparante beits;
  • Hoogglans
  • Zijdeglans

Om goed onderscheid te kunnen maken van de verschillende soorten beits leggen wij graag uit wat de diverse specificaties zijn van de producten.

Azalp

Geschreven door:

Azalp