Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Het inrichten van je balkon

3 minuten

29 oktober 2021

Het inrichten van je balkon

De inrichting van de tuin krijgt vaak veel aandacht, maar heb jij een balkon en weet je niet zo goed hoe je deze kleine buitenruimte optimaal en sfeervol kunt inrichten? Om maximaal te kunnen genieten van je balkon, met onze zes tips zorg jij ervoor dat jouw balkon een gezellige en knusse plek wordt.

  1. Tip 1: Ga goed voorbereid van start
  2. Tip 2: Kies het juiste meubilair
  3. Tip 3: Verlichting zorgt voor sfeer
  4. Tip 4: Gebruik je groene vingers
  5. Tip 5: Accessoires brengt iets extra's
  6. Tip 6: Al nagedacht over opberging?

Tip 1: Ga goed voorbereid van start

Begin met het bedenken waar je het balkon voor wilt gebruiken. Wil je de woonkamer doortrekken en een loungeplek creëren? Wil je heerlijk buiten kunnen eten en je balkon inrichten met een tafel en stoelen? Of heb je groene vingers en wil je en moestuintje realiseren? Het is belangrijk om van tevoren te weten wat de functie van je balkon moet worden, zodat je gericht opzoek kunt gaan naar meubels en aankleding.

Daarna kun je aan de slag met het maken van een moodboard: een verzameling van inspirerende beelden waarin je stijl duidelijk wordt. Hierbij kun je denken aan kleuren, meubels en accessoires. Een moodboard kun je maken door bijvoorbeeld beelden te verzamelen op Pinterest of door afbeeldingen uit tijdschriften te knippen. Aan de hand van de moodboard kun je je balkon gaan inrichten!

Tip 2: Kies het juiste meubilair

De grootte van het balkon heeft natuurlijk invloed op het meubilair dat er geplaatst kan worden. Een groot balkon biedt misschien plaats voor een loungebank of een tafel met vier stoelen, terwijl dit op een klein balkon niet haalbaar is. Kies voor een klein balkon bijvoorbeeld voor een klein tafeltje met 2 stoeltjes en hou een aantal klapstoeltjes bij de hand voor bezoek! Of gebruik vloerkussens om het effect van een loungebank te creëren. Kies voor meubels die passen binnen jouw stijl en moodboard, om ervoor te zorgen dat het geen rommeltje wordt.

Tip 3: Verlichting zorgt voor sfeer

De juiste verlichting zorgt voor de juiste sfeer en zorgt ervoor dat je ook kunt genieten van jouw balkon als de zon onder is! Kies verlichting die past bij jouw stijl en het balkon een aangename sfeer geeft. Denk hierbij niet alleen aan lampen: ook een (kleine) tafelhaard zorgt voor licht en sfeer en zelfs het plaatsen van kaarsen doet wonderen!

Tip 4: Gebruik je groene vingers

In een buitenruimte kan groen eigenlijk niet ontbreken! Met planten maak je van jouw balkon een klein tuintje. Het balkon is de ideale plek voor een verticale tuin: met een plantenrek kun je jouw favoriete planten, bloemen of kruiden boven elkaar kwijt.

Tip 5: Accessoires brengt iets extra's

Heb je je balkon helemaal ingericht, maar mis je nog wat? Kleed je balkon aan met bijvoorbeeld kussentjes, dekentjes, een vloerkleed en andere accessoires. Kies deze in de stijl die jij zelf mooi vindt, of ga ieder seizoen voor andere kleuren en stijlen.

Tip 6: Al nagedacht over opberging?

Leuk, al die accessoires, maar waar laat je deze als het koud en nat wordt? Omdat een kleine ruimte snel rommelig wordt is een opbergkast op het balkon ideaal! Hierin kun je al je tuingereeschap voor je verticale tuintje opbergen, net als de kaarsen, kussens, dekens en andere accessoires. Zo is jouw balkon altijd opgeruimd en netjes en blijven je accessoires extra lang mooi. Azalp heeft een ruim assortiment aan hoge en lage opbergkasten, zoals de Keter Moby of de Keter Titan. Zo vind je bij ons altijd een kast die past bij de grootte en de stijl van jouw balkon!

Azalp

Geschreven door:

Azalp