Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Koopmans Perkoleum

2 minuten

27 augustus 2021

Koopmans Perkoleum

Om je tuinhuis, overkapping of ander houten tuingebouw een zo lang mogelijke levensduur te geven is het belangrijk om het te bewerken met beits of verf. Bij Azalp vind je daarom een ruim assortiment aan Koopmans Perkoleum.

Maar wat is Perkoleum?

Koopmans Perkoleum is een hoogwaardige beits die toepasbaar is als één-pot-systeem op houten en steenachtige ondergronden. Het is een beits op basis van Alkydhars en lijnolie en is daardoor minder milieubelastend. Door de lijnolie is Perkoleum iets langzamer drogend dan traditionele lak. Het is vochtregulerend en waterafstotend, met een sterk impregnerende werking en is UV-bestendig. Koopmans Perkoleum is verkrijgbaar in hoogglans en zijdeglans.

Hoe kan ik Koopmans Perkoleum het beste gebruiken?

Koopmans Perkoleum is op veel manieren toe te passen. Zo is het onder andere geschikt voor gevelbekleding en houten topgevels, dak overstekken, ramen, deuren en kozijnen, blokhutten, overkappingen en stacaravans. Koopmans Perkoleum is geschikt voor nieuw en reeds geschilderd hout. Controleer oud hout eerst goed op houtrot. Wanneer er houtrot aanwezig is, heeft het natuurlijk geen zin om moeite te doen voor een juiste behandeling. De zorgvuldig aangebrachte verflaag ligt er dan namelijk binnen de kortste keren weer af.

Voor de toepassing op nieuw hout, moet het hout eerst worden gegrond met impregneerolie UV of Perkoleum dat 10-15% is verdund met terpentine. Vervolgens afwerken met tenminste twee lagen onverdunde Perkoleum dekkend of drie lagen onverdunde Perkoleum transparant. Tussen de aangebrachte lagen moet het oppervlak licht worden geschuurd.

Voor de toepassing op reeds geschilderd hout moeten oude, ondeugdelijke verflagen en verweerd hout verwijderd worden. Eventuele alg- en schimmelsporen moeten worden verwijderd met een daarvoor geschikt product. De overgangen en de oude verflagen moeten worden gereinigd en geschuurd. Kale delen moeten worden gegrond met impregneerolie UV of Perkoleum dan 10-15% is verdund met terpentine. Bijgewerkte delen overgronden met één laag onverdunde Perkoleum. Vervolgens de gehele ondergrond afwerken met één laag onverdunde Perkoleum dekkend of ten minste twee lagen onverdunde Perkoleum transparant. Tussen de aangebrachte lagen moet het oppervlak licht worden geschuurd.

Perkoleum kan aangebracht worden met ieder type kwaliteitskwast of -roller, zolang deze geschikt is voor het verwerken van oplosmiddel-houdende verven, of specifiek voor alkydverf. Voor grote oppervlakten is het makkelijk om gebruik te maken van een grote platte kwast of blokkwast.

Azalp

Geschreven door:

Azalp