Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Maak je tuin winterklaar

3 minuten

15 oktober 2021

Maak je tuin winterklaar

Het wordt weer donkerder en de temperaturen beginnen te dalen: de winter staat weervoor de deur. Koude temperaturen kunnen gevolgen hebben voor jouw tuinmeubelen, dus het is verstandig om al te beginnen met voorbereidingen, zodat jouw tuinmeubelen en accessoires zo lang mogelijk mooi blijven. Wij hebben daarom speciaal voor jou een aantal tips op een rijtje gezet, zodat je voorbereid de winter in kunt gaan!

Tuinkussens

Heb jij jouw lounge set of tuinstoelen uitgebreid met tuinkussens? Tuinkussens zorgen voor een heerlijk zit comfort en zijn een leuke aankleding voor de tuin. Maar lang niet alle tuinkussens zijn bestendig tegen vocht en kou. Vocht zorgt ervoor dat de vulling van de kussens gaat schimmelen. Om ze lang mooi te houden adviseren wij om tuinkussens in de herfst en winter op een droge plek op te bergen, net zoals op regenachtige (zomer)dagen en nachten. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een opberg box, zoals de Keter Cortina of Duramax Metalen opbergbox. Kies je ervoor op de tuinkussens op de grond in een schuur of tuinhuisje te leggen, dan raden wij om hier een oude deken onder te leggen tegen eventueel optrekkend vocht en vuil.

Aluminium tuinsets

Aluminium is weerbestendig, waardoor je misschien zou denken dat jouw aluminium tuin set de hele winter, onbeschermd, buiten kan staan. Pas hier echter ee op! Door vocht kan namelijk condens ontstaan in de holle buizen van een frame. Wanneer water bevriest zet het uit en hierdoor kunnen zelfs de in dikste stalen constructies scheuren ontstaan. Dit kan dus ook gebeuren wanneer het water in het frame van jouw tuin set bevriest. Er bestaan speciale waterbestendige beschermhoezen voor tuinmeubelen, maar je kunt natuurlijk ook de tuin set in een schuur of tuinhuis opbergen. Berg je tuinmeubelen bijvoorbeeld op in de Keter Artisan of Oakland!

Tuinhuis, opbergbox of containerbox?

Een tuinhuis biedt plaats voor alle tuinmeubels, tuinkussens en andere accessoires die je liever niet heel de winter in de buitenlucht hebt staan. Maar niet iedereen heeft hier natuurlijk de ruimte voor. Gelukkig bestaan er meerdere opties, zoals een opbergbox of een containerbox.

Een opbergbox biedt weliswaar niet de gelegenheid om een complete tuin set op te bergen, maar voor de tuinkussens is een opbergbox de ideale oplossing! Voor de aanschaf van een opbergbox zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo is het natuurlijk belangrijk dat de opbergbox waterdicht is, zodat de tuinkussens geen weerplekken kunnen krijgen. Ook de afmetingen van de opbergbox zijn belangrijk. Zo weet je zeker dat zelfs de grootste kussens erin passen en blijft er wellicht nog plaats over voor andere spullen, zoals gereedschap of speelgoed. Denk ook na over het openen van de opbergbox: wil je een box met deurtjes aan de voorzijde, of liever een box met een grote klep aan de bovenkant?

Heb je te weinig plek in de tuin voor een tuinhuis, maar is een opbergbox te klein voor alle spullen die wil opbergen? Een containerbox of kunststof berging is net iets groter dan een opbergbox. Vaak worden deze gebruikt voor vuilcontainers, waardoor deze ruimte genoeg bieden voor alle (kleine) tuinspullen, zoals gereedschap en speelgoed.

Azalp heeft een groot assortiment aan verschillende tuinhuizen, opbergboxen en containerboxen, waaronder vele producten van Keter. Zo vind je bij ons onder andere de tuinhuizen Artisan en Oakland, en opbergboxen, de containerboxen uit de Store It Out serie en vele andere modellen.

Wees voorbereid op de winter en berg je tuinset en –accessoires goed op in je tuinhuis, opbergbox of containerbox. Zo kun je nog heel lang genieten van de favoriete tuinspullen!

Azalp

Geschreven door:

Azalp