Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

WoodAcademy: Wat komt er bij kijken?

3 minuten

15 februari 2022

WoodAcademy: Wat komt er bij kijken?

Om je zo goed mogelijk te informeren over de aankoop, levering en opbouw van de populaire producten van het merk WoodAcademy, zetten we hieronder puntsgewijs wat zaken voor je op een rij zodat je snel kunt genieten van jouw aankoop:

  • Alle producten van WoodAcademy worden als bouwpakket keurig bij je afgeleverd met alle benodigde onderdelen inclusief een montagehandleiding.
  • Het kan dus noodzakelijk zijn om balken op maat te zagen en verbindingen voor te boren alvorens je kunt gaan schroeven. Douglas is hardhout dus het is aan te bevelen de beschikking te hebben over een cirkelzaag, boor-/schroefmachine. LET OP! De producten van WoodAcademy zijn dus géén kant-en-klaar bouwpakket.
  • Hout is een natuurproduct waardoor er door het “werken” van het hout scheuren kunnen voorkomen. Dit heeft echter geen invloed op de sterkte van de constructie. Onderstaand zie je een foto van scheuren die soms voorkomen in het hout.
  • Bij de overkappingen (o.a. prielen) heb je de keuze om extra wanden aan te schaffen. Daarbij heb je de keuze uit enerzijds de Douglas wanden (zweeds rabat zwart met een dikte van 0.9 - 2.8 cm) en anderzijds de reeds hierboven benoemde zwarte vuren wanden. Wanneer er opgebouwd wordt met het standaard pakket met wanden krijg je onderstaand eindresultaat met betrekking tot de binnenkant. Het gepotdekselde uiterlijk bevindt zich dus altijd aan de buitenzijde. Wanneer je besluit om dit andersom te monteren loop je een grote kans dat bij een regenbui het regenwater via de wand binnenkomt.
  • Verder raden wij je aan om je strikt aan het funderingsplan te houden bij de overkappingen. Dit is namelijk waar de benodigde onderdelen op gebaseerd zijn. Je hebt iedere plank/balk nodig.
  • Standaard zijn de modellen van WoodAcademy fijn bezaagd, dit betekent dat het hout niet geschaafd is en een robuuste uitstraling heeft. Wens je een fijnere uitstraling? Je kunt de optie “schaven” als accessoire meebestellen. Alle modellen uit de WoodAcademy Excellent lijn zijn standaard geschaafd.
  • De montagehandleiding die bij ons op de website staat onder de noemer Techinfo is ook de handleiding waarmee je dit product kunt opbouwen. Deze handleiding is vrij standaard maar bevat alle benodigde informatie om het tot een mooi resultaat te brengen. Zie je op tegen de montage of wens je de garantie dat alles conform de instructies wordt opgebouwd? Maak dan gebruik van onze optionele opbouwservice. Wanneer je deze tips hebt gelezen kun je aan de slag en wie weet geniet je over een tijd ook van zo’n prachtige WoodAcademy overkapping of tuinhuis!
Azalp

Geschreven door:

Azalp