Hogedruk Geimpregneerde Blokhutten koop je bij Azalp.be

Hogedruk Geimpregneerde Blokhut

Een lange levensduur

De blokhutten die u op deze pagina ziet zijn allemaal keteldruk geïmpregneerd. Hierdoor is het hout maximaal verduurzaamd en heeft het tevens geen directe afwerking nodig met beits/verf.

Lees meer…

1 artikelen  

Verwijder alle


Kies voor een onderhoudsvriendelijk tuinhuis

Impregneren onder druk geeft een langdurige bescherming tegen schimmels, rottingsprocessen en larven van hout aantastende insecten. Waar een onbehandeld of dompel geïmpregneerd tuinhuisje ieder jaar gecontroleerd en onderhouden moet worden, kunt u in dit geval volstaan met het af en toe schoonmaken met een zachte handveger. U kunt de levensduur van uw tuinhuisje nog verder verlengen als u uiteindelijk ook nog een beits of verf aanbrengt.

Wat is impregneren onder hoge druk?

Bij dit proces wordt het hout in een impregneerketel gedaan. Als deze gevuld is, wordt de ketel vacuüm getrokken waarbij alle lucht uit het hout wordt gehaald. Als dit is gedaan wordt het impregneermiddel toegevoegd en wordt de ketel weer onder hoge druk gezet. Hierdoor wordt het impregneermiddel in het hout geperst. Dit aflaten en opvoeren van de druk wordt herhaald tot het hout volledig verzadigd is en er geen impregneermiddel meer in kan.

Een onder druk geïmpregneerde blokhut heeft verreweg de langste levensduur!