Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Subcategorie


Muurkassen

(2)

Tuinkassen

(36)

Tunnelkassen

(7)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 249,-

€ 9.999,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

118 cm

517 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

64 cm

637 cm

Dakvorm


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

1 m2

19 m2

Merk


Canopia by Palram

(23)

Kleur


Veranda


Deur type


Glassoort


Tuinkas

Een tuinkas in je tuin is de ideale manier om je eigen groente, fruit en kruiden te kweken. Deze worden dan beschermd tegen extreem weer en kunnen in alle rust groeien en bloeien. De hobby tuinkassen in ons assortiment zijn in allerlei verschillende vormen, afmetingen en kleuren te verkrijgen. Het materiaal van de wanden is daarbij ook belangrijk om de planten te beschermen. Zo is er altijd een perfecte match voor jou en de gewassen te vinden. Wil jij een tuinkas kopen, maar weet je niet goed waar je allemaal op moet letten? Lees dan onderaan de pagina verder en bepaal welke tuinkas er straks in jouw (moes)tuin komt te staan!

1 - 24 van 45 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Palram – Canopia Victory Orangery Tuinkas

Palram – Canopia Victory Orangery Tuinkas

Polycarbonaat

Duurzame constructie

357 x 305 x 269 cm

Levertijd: 1-2 weken

€ 1.599,-


Een kleine of een grote tuinkas?

Het formaat van jouw tuinkas is afhankelijk van de ruimte die je hebt om het te plaatsen én van de hoeveelheid gewassen die je wilt verbouwen. Een kleine tuinkas is bijvoorbeeld ideaal in een kleinere (moes)tuin. Je kunt de planten die wat extra warmte en bescherming nodig hebben dan hierin zetten. Wil je zelfvoorzienend worden of ben je gewoon een groot liefhebber van het zelf kweken van groente en fruit? Dan is een grote tuinkas iets voor jou.

De oppervlakten van de kassen in ons assortiment variëren van 1 m² tot 19 m². Er is dus altijd wel een tuinkas die in jouw tuin past. De meeste kassen zijn rechthoekig zodat er veel ruimte is om de groenten, planten en bloemen neer te zetten. Een veelvoorkomende maat hobby tuinkas is 2x3 meter. Dit is vaak de ideale verhouding tussen de beweegruimte waar je kunt lopen en werken en ruimte voor de gewassen om te groeien.

Er zijn verschillende soorten kassen: tuinkassen, muurkassen en tunnelkassen. Ook hierdoor is er altijd wel een kas die in jouw tuin en bij jouw wensen past. Een tuinkas is de meest bekende soort kas: een ‘glazen huisje’. De andere twee types leggen we hieronder verder uit:

Tunnelkassen

Een tunnelkas is een type kas dat de vorm heeft van een tunnel. Het dak is gebogen. Vaak staan deze kassen direct op de grond om de geplante gewassen te beschermen. Het zijn als het ware grote bogen met daarover een zeil gespannen. In ons assortiment hebben de tunnelkassen veel weg van tuinkassen. Ze hebben een aluminium frame met wanden van polycarbonaat. Het dak is gebaseerd op een tunnel. Hierdoor is het een erg ruimtelijke en grote kas en kun je goed rechtop staan.

Muurkassen

Als je niet veel ruimte in je tuin hebt, zijn deze kleine muurkassen wel iets voor jou. Je plaatst de kas aan één zijde tegen de muur van je huis of garage waardoor je veel ruimte bespaart. Ook op dakterrassen of balkons is een muurkas de ideale oplossing om op een kleine oppervlakte je eigen groente en fruit te kweken.

Een tuinkas in het zwart

Naast het formaat is het ook belangrijk dat de look en feel van de tuinkas past bij de omgeving en bij jouw smaak. Ga je voor natuurlijk groen, tijdloos metallic, strak grijs of toch voor modern zwart?

Een zwarte tuinkas is erg modern en een echte blikvanger in jouw tuin. Je bloemen en planten steken mooi af tegen de zwarte kleur en het past overal bij. De kleinste zwarte tuinkas heeft twee vierkante meter oppervlakte en de grootste is elf vierkante meter groot. Dus ook als je een tuinkas wilt die zwart is, is er altijd een perfecte match te vinden!

Een glazen tuinkas

De wanden en het dak van een tuinkas worden vaak gemaakt van glas. Het gaat hierbij on veiligheidsglas of tuindersglas. Het voordeel van een glazen tuinkas is dat het lekker licht is en dat jij de bloemen en planten van een afstand kun zien groeien. Hieronder leggen we je uit wat de verschillen zijn tussen veiligheids- en tuindersglas.

Veiligheidsglas is – de naam zegt het eigenlijk al – een erg stevig en veilig glas. Het is van hoge kwaliteit gemaakt en daardoor bestand tegen bijvoorbeeld krassen. Als het glas barst, dan is dat in duizenden botte stukjes waardoor jouw veiligheid niet in direct gevaar komt. Het glas heeft afgewerkte randen waardoor ook de montage een stuk veiliger is. Het blijft ondanks dit belangrijk om te allen tijde veiligheidsmaatregelen te treffen.

Tuindersglas is een erg stevige glassoort dat veel gebruikt wordt voor tuinkassen. Het is een iets goedkopere variant van veiligheidsglas, maar is tegelijkertijd minder veilig omdat het niet dezelfde eigenschappen heeft. Het glas is wel bestand tegen schoonmaakmiddelen en krassen en beschermt jouw gewassen in weer en wind.

Een polycarbonaat tuinkas

Polycarbonaat is een kunststofsoort dat naast glas ook veel gebruikt wordt voor tuinkassen. Vaak is een polycarbonaat tuinkas niet doorzichtig, zoals een glazen kas dat wel is. Hierdoor heb je meer privacy en kunnen planten niet direct verbranden. Het voordeel van polycarbonaat ten opzichte van veiligheids- en tuindersglas is de isolatiewaarde. Polycarbonaat is namelijk dubbelwandig, dus de lucht daartussen beschermt jouw gewassen tegen de schommelende buitentemperaturen. Het tuinseizoen begint voor jou dus eerder en eindigt later.

De montage van polycarbonaat voor jouw tuinkas is erg gemakkelijk en veilig. Het lichte gewicht zorgt ervoor dat je de platen gemakkelijk in de profielen van de tuinkas kunt schuiven. Vastmaken met glasklemmen en klaar!

Zelf een tuinkas maken vanuit een bouwpakket

De tuinkassen in ons assortiment worden allemaal als bouwpakket bij je afgeleverd. Alle profielen, schroefjes, wanddelen en andere onderdelen zijn bij het pakket inbegrepen. Met behulp van de montagehandleiding kun je aan de slag. Zorg eerst voor een goede fundering. Raadpleeg ook hier altijd de montagehandleiding voor zodat jouw tuinkas straks stevig en stormvast staat. Het zelf maken van een tuinkas vanuit een bouwpakket is niet moeilijk. Je hebt alleen een goede hulp nodig en dan kun je snel beginnen met het zaaien van de eerste gewassen! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag.