Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Subcategorie


Full Spectrum Stralers

(34)

Incoloy Stralers

(15)

Infrarood accessoires

(3)

Infrarood besturingen

(8)

Keramische Infraroodstralers

(1)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 63,-

€ 5.444,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

18 cm

98 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

5 cm

210 cm

Houtsoort


Type


Merk


Kleur


Voltage


Functie


Uitvoering


vermogen


Infraroodstralers bij Azalp kopen

Het gebruik van een infrarood sauna kent vele gezondheidsvoordelen en is dan ook een goede manier om heerlijk te ontspannen. Wij hebben een ruim assortiment aan infrarood stralers in verschillenden vormen, maten en soorten infrarood stralers. Zo is er dus altijd wel een die past bij jouw behoefte. Elk type heeft zijn eigen golflengte en energie, die de diepte van de huidpenetratie, duurzaamheid, levensduur en efficiëntie beïnvloeden. Bij Azalp staan we voor betaalbare luxe, of je nu opzoek bent een Finse sauna, infrarood sauna of infrarood stralers:

1 - 24 van 63 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Inframagic Plateheater 70x34 cm

Inframagic Plateheater 70x34 cm

Lange golf

230 W

Montage aan de wand

Meer afmetingen beschikbaar

v.a.€ 90,45


Welke stralers heb je voor je infrarood sauna? 

Bij de zoektocht naar infrarood stralers vraag je je natuurlijk af welke stralers het beste zijn voor je infrarood sauna. Er zijn verschillende soorten infrarood stralers die gebruikt kunnen worden in een infrarood sauna, zoals: carbonstralers, keramische stralers, metalen halide stralers en metalen halide stralers. Het verschil tussen deze infrarood stralers zit hem dan ook vooral in de manier waarop ze stralen generen en de verschillende golflengtes die de straling heeft. Ook zit er een groot verschil in duurzaamheid, levensduur en efficiëntie. Wil je meer weten over de verschillende infrarood stralers en welke we verkopen bij Azalp? Lees dan snel verder.

De verschillende soorten infrarood stralers

Bij Azalp verkopen we twee verschillende soorten infrarood stralers; de IR C-straling en stralers met IR A-, B- en C-straling. Voordat je hierin een keuze gaat maken leggen we je graag het verschil uit tussen deze twee soorten stralers. Infrarood bestaat uit verschillende hoeveelheden energie, waarmee de golflengte en de trilling van de straal bepaald wordt. Hieronder benoemen we de verschillende soorten infrarood stralers:

  • Infrarood A, ook wel korte-golf-infrarood of dichtbij infrarood, heeft een korte golflengte en veel energie. Hierdoor trilt de straal sneller en dringt dieper in de huid door.

  • Infrarood B, ook wel midden-golf-infrarood of midden infrarood, heeft een middellange golflengte en minder energie dan A. Hierdoor dringt de straal minder diep in de huid door.

  • Infrarood C, ook wel lange-golf-infrarood of ver infrarood, heeft een lange golflengte en weinig energie. Hierdoor wordt de straal door onze huid gereflecteerd en verwarmt de lucht waar het op terechtkomt. Terwijl infrarood A en B de oppervlakte waarop ze terechtkomen verwarmen.

Bij al onze producten geven we aan welke soort straling de infrarood stralers hebben. Heb je hier nog vragen over of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!

Het therapeutische effect van een infrarood straler 

Er zijn verschillende therapeutische effecten te benoemen van het gebruik van een infrarood stralers. De golven van de stralers dringen diep in de huid door, waardoor spieren en gewrichten van binnenuit verwarmd worden en pijn en klachten verminderen. De stralers hebben een gemiddelde stralingswarmte van 45 tot 60 graden. Hierdoor worden je spieren helemaal ontspannen en draag het ook bij aan het verminderen van stress. Het gebruik van infrarood stralers in dan ook een goede manier om helemaal te ontspannen na een drukke werkweek. Bovendien verhoogt de warmte de transpiratie, waardoor schadelijke stoffen sneller afgebroken en afgevoerd worden uit het lichaam. Hierdoor is het ook een effectieve manier om het lichaam te ontgiften.

Zijn infrarood stralen schadelijk?

Infrarood stralers zijn niet schadelijk voor de gezondheid, omdat ze deel uitmaken van het natuurlijke spectrum van het licht. De stralen worden vaak gebruikt voor therapeutische doeleinden, zoals in infraroodcabines, en worden beschouwd als veilig voor gebruik. Echter, als de stralen in grote hoeveelheden worden blootgesteld of als er blootstelling plaatsvindt op lange termijn, kunnen er mogelijk gezondheidsrisico's ontstaan. Bijvoorbeeld, als de huid te lang wordt blootgesteld aan infraroodstraling, kan het leiden tot brandwonden. Het is daarom belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant of een arts te volgen voor gebruik van de infrarood stralers.