Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Subcategorie


Balken Buitensauna

(42)

Barrel Buitensauna

(13)

Boomstammen Buitensauna

(4)

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

160 cm

620 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

120 cm

590 cm

Voorruimte


Glaswand


Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 2.559,-

€ 45.579,-

Dakvorm


Vorm


Merk


Buitensauna

De Finse saunabeleving in uw tuin, een sauna voor in de tuin is het ultieme spa gevoel.

1 - 24 van 59 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp Royal Class Buitensauna Ihana
Actie tot 04-03

Azalp Royal Class Buitensauna Ihana

Veel lichtinval

Wanddikte: 95 mm

Meer afmetingen beschikbaar

v.a.€ 3.879,-€ 4.849,-


Je kunt nu, net zoals de Finnen vroeger deden, een buitensauna in jouw tuin bouwen. Voel je de verkwikkende buitenlucht al wanneer je vanuit de sauna jouw tuin in stapt?

Een goede buitensauna hoeft niet veel geld te kosten wanneer je deze bij Azalp bestelt. Buitensauna’s zijn er in verschillende uitvoeringen voor een aantrekkelijke prijs, waardoor er altijd een match bij zit voor jou tuin. De uitvoeringen die wij verkopen zijn de volgende:

  • Houtstapelbouw Sauna;

  • Geïsoleerde Buitensauna;

  • Barrelsauna;

  • Boomstammen Sauna.

We vertellen je graag meer over de verschillende soorten buitensauna’s:

Wat is een houtstapelbouwsauna

Eigenlijk kan je een houtstapelbouwsauna vergelijken met een blokhut. Hier bouw je de buiten sauna als het ware ook op aan de hand van houten balken die op elkaar vallen, met mes en groef.

Wat is een geïsoleerde elementsauna’s

Een geïsoleerde elementsauna wordt opgebouwd uit losse elementen. Dit zijn volledige panelen van ca. 60/70 cm breed, en de hoogte van de sauna. Elk element bestaat uit een houten buitenzijde, een houten binnenzijde met daartussen isolatiemateriaal en damp werende folie. Deze damp werende folie beschermt het isolatiemateriaal tegen het vocht dat vrijkomt bij een sauna bezoek.

Een groot voordeel van een geïsoleerde elementsauna is dat het vaak wat lichter in gewicht is dan een volledig massieve houten sauna. Door de aangebrachte isolatielaag is een geïsoleerde elementsauna voorzien van beter isolatiewaarden dan een massieve sauna.

Wat is een barrelsauna

Een barrelsauna, is een buitensauna in een grote houten ton. De ronde vorm die een barrelsauna heeft, geeft een optimale luchtcirculatie, wat zorgt voor een hele constante temperatuur in de sauna. Doordat deze sauna geen hoeken heeft zal je geen temperatuurverschillen hebben.

Je hoeft dus vaak minder te stoken om de gewenste temperatuur te halen, en dus zal een barrel sauna wat zuiniger zijn dan een traditionele sauna. In een barrel sauna kan je zowel een hout gestookte- als een elektrische kachel gebruiken.

De ronde vorm van een barrelsauna kan ook nadelen hebben. Zo kan je niet goed rechtop zitten in een barrelsauna omdat je geen rechte wanden hebt. Alleen de voor- en achterkant hebben een rechte wand, alleen als je tegen de achterwand gaat zitten zit je recht naast de kachel wat wel erg heet kan zijn. En ga je tegen de voorwand zitten zit je helemaal aan het andere uiterste, dan zit je wel weer ver van de kachel af.

Waar dien je rekening te houden bij een barrel buitensauna?

Door de ronde vorm heb je in de meest gangbare modellen ook maar een breedte van max. 220 cm wat betekend dat je binnen in de sauna niet veel ruimte hebt voor hele brede banken. De saunabank van 60 cm breed is heel comfortabel en kan je ontspannen op liggen met je armen naast je lichaam. Alles smaller dan dat kan soms wat krap voelen. Bij een barrel sauna heb je vaak wat smallere banken om genoeg doorloop ruimte te bewaren, en genoeg afstand tot de kachel.

Wat is een boomstamsauna

Een sauna vorm in de tuin die heel uniek is door zijn uiterlijk. De boomstammen die voor deze sauna’s gebruikt worden zijn niet verzaagd tot mooie gladde, rechthoekige balken. De sauna wordt echt uit de boomstammen opgebouwd en dat maakt het een unieke en heel robuuste buiten sauna.

Boomstamsauna’s hebben we in twee types:

  • De KELO LOG sauna;

  • De gewone LOG sauna.

Een LOG sauna is gewoon de Engelse benaming van boomstam sauna.

KELO LOGS zijn afkomstig van afgestorven bomen. Deze zijn door het koude klimaat jarenlang verweerd en gedroogd. Deze stammen zijn harder dan de gewone logs (boomstammen). KELO LOGS hebben een ongekende hardheid voor naaldhout door het uitzonderlijke droogproces in het koude klimaat.

Dat maakt gewone LOG sauna’s niet opeens een minderwaardige product, integendeel. Het blijft een kwalitatief goed product, het zijn tenslotte flinke boomstammen waarvan het wordt opgebouwd.

Vragen over de aankoop van uw sauna?

Een buitensauna kopen is meer dan alleen de bestelling plaatsen. Wil je meer advies over een sauna voor in de tuin of de aansluiting en bijbehorende accessoires? Kom dan eens kijken in ons Experience Center. In onze exclusieve showroom (omgeving Breda) ontvangen wij je uitsluitend op afspraak. Hier kan je in alle rust enkele modellen bekijken en informatie inwinnen over de onbeperkte (maatwerk) mogelijkheden.