Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Sauna Accessoires - Azalp

4 minuten

3 september 2021

Sauna Accessoires - Azalp

Er zijn een aantal sauna accessoires die je kunt aanschaffen bij je Azalp sauna om je sauna helemaal compleet te maken, of om het nog wat aangenamer te maken. We lopen ze hier één voor één langs.

Saunastenen 

Saunastenen zijn eigenlijk essentieel onderdeel van je saunakachel, zonder saunastenen heb je geen complete kachel. De stenen houden de warmte vast, dit zorgt voor een langdurige warmte afgifte. Ook wordt hierdoor het water dat je op de stenen giet verdampt waardoor er een vochtigere lucht ontstaat in de sauna.

Saunastenen zijn absoluut geen gewone stenen, er worden strenge eisen aan gesteld. Ze mogen natuurlijk onder de hitte niet zomaar breken. Bij het opstapelen van de saunastenen kun je het beste met de grote stenen beginnen, en de kleinere bovenop plaatsen. Plaats de stenen redelijk ruim in de saunakachel, zodat de lucht er nog wel doorheen kan maar niet zo ruim dat je de spiralen nog helemaal ziet.

Het advies is om de saunastenen elk jaar te controleren, alle stenen kleiner dan 2cm moet je eruit halen en vervangen. Datzelfde geldt voor alle gebroken of verweerde stenen. Na 4 á 5 jaar (natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je de sauna gebruikt) moet je de stenen volledig vervangen.

Lekbak

Een RVS lekbak is een heel functioneel accessoire dat zeker slim is om aan te schaffen bij wandkachels. Het is in feite een roestvrijstalen dienblad wat je op de grond onder de kachel plaatst. Ben je nou toch iets te enthousiast aan het opgieten geweest, dan wordt het water dat niet verdampt is opgevangen in de lekbak en kun je het gemakkelijk weggooien. Zo bescherm je je vloer tegen het vocht.

Sauna set

Een sauna set is een accessoire set die we hebben samengesteld met de basis accessoires om je sauna helemaal compleet te maken. De standaard sauna set bevat de volgende onderdelen:

  • Houten emmer
  • Houten uitgietlepel
  • Zandloper
  • Thermo-hygrometer
  • Sauna gebruiksaanwijzing

Sauna emmer en lepel

Een sauna emmer is een veel gebruikte accessoire bij het opgieten. Deze gebruik je samen met een lepel om op een veilige manier water op je saunakachel te kunnen gieten. De emmer vul je met schoon kraanwater en eventueel een saunageurtje en lepel voor lepel kun je water op de sauna gieten op de lucht vochtiger te maken. Gooi niet de hele emmer in één keer op de sauna kachel, de stenen moeten wel voldoende heet zijn om het water meteen te verdampen anders loopt het door je kachel heen.

Thermo- en hygrometer

Met een thermo- en hygrometer kun je zien hoe warm de saunacabine is en wat de luchtvochtigheid is op dat moment.

Saunageuren

Als je gaat opgieten is het ook lekker om een geurtje aan je water toe te voegen, zodra het verdampt komt de heerlijke geur vrij. De geuren van Warm en Tender zijn op basis van etherische oliën samengesteld. Het gebruik van saunageuren is niet ingewikkeld maar wel belangrijk om goed te doen. de geuren voeg je op een 1:200 verhouding toe, dus 5ml saunageur per liter schoon water.

Audio

Sommige mensen vinden het heel prettig om muziek te luisteren in de sauna, daar hebben we verschillende oplossingen voor. Je kunt alleen losse hittebestendige boxen nemen die je op je eigen audiosysteem aansluit. We hebben ook bluetooth muzieksystemen waarmee je audio kunt afspelen in de sauna.

Lichttherapie

Kleuren hebben een invloed op je lichaam en geest. Kleurentherapie kan voor sommige mensen extra ontspannend werken. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken om gewoon een sfeervolle verlichting aan je sauna toe te voegen.

Kleurentherapie komt meestal in de vorm van een LED paneel dat je aan het plafond monteert. Dit paneel kun je bedienen met een afstandsbediening en zo de verschillende kleuren kiezen, het licht dimmen of een afwisseling van kleuren aanzetten.

Optimaal genieten

Door gebruik te maken van sauna accessoires maak je je sauna helemaal af en zorg je voor het ultieme wellness gevoel bij je thuis. Je kunt experimenteren met licht, geluid en geur voor de ultieme sauna-ervaring!

Azalp

Geschreven door:

Azalp