Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Moderne Blokhut

Subcategorie


Moderne Blokhut

(37)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 1.404,-

€ 14.149,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

237 cm

800 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

200 cm

596 cm

Dakvorm


Houtbehandeling


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

4 m2

32 m2

Type


Merk


Veranda


Deur type


Glaswand


Moderne Blokhut

Kies voor een moderne uitstraling met een blokhut met plat dak. Wanneer je spullen wilt opbergen die niet meer in je huis passen, of tuinspullen die je niet graag in huis wil opbergen, heb je diverse mogelijkheden. Een optie is het aanschaffen van een blokhut met plat dak. Deze soorten blokhutten hebben een moderne uitstraling en worden daarom ook wel moderne blokhutten genoemd.

1 - 24 van 37 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp Blokhut Ingmar
Actie tot 04-03

Azalp Blokhut Ingmar

Modern design

Meerdere houtdiktes beschikbaar

Uitgebreide maatwerk mogelijkheden

350 x 250 x 234 cm

Meer afmetingen beschikbaar

€ 2.549,-€ 2.814,-


De voordelen van een blokhut met een plat dak

Een blokhut met een plat dak heeft diverse voordelen. Sommige hiervan zijn objectief, terwijl andere voordelen afhankelijk zijn van smaak en stijl. Toch zijn deze voordelen zeker het benoemen waard:

  • In Nederland mag je in de regel vaak tot drie meter hoog bouwen. Een punt- of zadeldak heeft meer hoogte nodig dan een plat dak, waardoor je met een plat dak meer bruikbare ruimte hebt. De inhoud (kubieke meter) kan hierdoor groter zijn dat met een ander type dak;

  • De constructie van een plat dak is over het algemeen gemakkelijker op te bouwen dan de constructie van een hellend dak;

  • Een blokhut met plat dak heeft een moderne uitstraling en past daardoor goed bij modernere huizen en tuinen.

Welke dakbedekking gebruik je bij een blokhut met een plat dak?

Voor een blokhut met een plat dak heb je niet veel keus betreft de dakbedekking. Je kunt voor een plat dak folie gebruiken, maar wij raden eigenlijk altijd EPDM aan.

EPDM is een flexibele rubberen folie die in één stuk gelegd wordt. Hierdoor heb je geen naden, in tegenstelling tot dakfolie of dakleer. EPDM is watervast en heeft een hoge bestendigheid tegen Uv-straling. EPDM heeft een erg hoge levensduur, waardoor je zo'n 30 tot 50 jaar niet naar het dak hoeft om te kijken.

Je legt EPDM in zijn geheel over het platte dak van je tuinhuis of blokhut en lijmt het vast. Hierbij zorg je dat het aan alle zijden overlapt. Vervolgens zet je op de buitenste randen daktrimmen over het EPDM, die je vastschroeft. Tot slot snij je het overtollige stuk EPDM af. Hierdoor heb je een strakke afwerking van het dak.

Het is mogelijk om gebruik te maken van afwatering bij een EPDM-dakbedekking. Je kunt simpelweg een gat snijden in het rubber, waarna afwatering door de dakbedekking heen gestoken kan worden.