Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Zwembadpomp

Subcategorie


Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 94,-

€ 1.169,-

Merk


Voltage


Pompcapaciteit normale omstandigheden


Typ


Zwembadpompen

Een zwembadpomp is een essentieel onderdeel van ieder zwembad

1 - 24 van 62 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Emaux SS020 zwembadpomp 7m3 - tot 25.000 liter

Emaux SS020 zwembadpomp 7m3 - tot 25.000 liter

Betrouwbaar

Snel geleverd

Thermisch beveiligd

Meer capaciteiten beschikbaar

Op voorraad

€ 199,99


Wellicht vraag je jezelf af wat de functie van een zwembadpomp nu precies is. Een zwembadpomp zorgt ervoor dat het water door je zwembad en zwembadfilter circuleert. In de regel is een zwembadpomp dan ook essentieel voor van onder andere:

 • De filtratie van je zwembad, waardoor vuil uit het water wordt gehaald;

 • De waterbehandeling van je zwembad, waardoor o.a. bacteriën en algen worden bestreden en het water veilig blijft;

 • De verwarming van je zwembad, waardoor je minder afhankelijk bent van zon of warm weer en dus langer plezier hebt van je zwembad.

Hoelang moet een zwembadpomp draaien?

Zoals hierboven benoemd, is een zwembadpomp de basis van de watercirculatie in je zwembad. Wanneer het zwembadwater op een warme en zonnige dag niet wordt gecirculeerd, heeft dit nadelige gevolgen voor de hygiëne van je zwembad. Je kan hierdoor last krijgen van onder andere:

 • (Slechte) bacteriën;

 • Algen.

Hoe lang een zwembad dagelijks moet worden gecirculeerd, is afhankelijk van een groot aantal factoren: wat is de grootte van het zwembad? Wat is de capaciteit van de pomp? Hoe groot is de visbezetting? Als vuistregel kun je daarom nemen dat de gehele inhoud van je zwembad ongeveer 4x per dag door het filter moet stromen.

Welke zwembadpomp is de juiste voor jouw zwembad?

Om de perfecte zwembadpomp voor je zwembad te kiezen, moet je jezelf eerst een aantal vragen stellen. Want een grotere en zwaardere pomp hoeft niet altijd beter te zijn, integendeel zelfs. Met een te zware zwembadpomp voor een te klein zwembad kun je er zelfs voor zorgen dat je zwembadpomp door oververhitting kapotgaat.

De stappen die je dient te zetten voor de keuze van een juiste zwembadpomp zijn als volgt:

 1. Kies een zwembadpomp met een vaste snelheid of met een variabele snelheid

  • Vaste snelheid: deze pompen zijn in aanschaf vaak goedkoper ten opzichte van de zwembadpompen met een variabele snelheid. Deze pompen draaien altijd op een vaste snelheid (zoals de naam het ook zegt). Dit zorgt ervoor dat je pomp soms ook een te hoge snelheid draait bij gunstige omstandigheden (denk aan warm weer, etc.)

  • Variabele snelheid: deze pompen zijn duurder in aanschaf, maar verbruiken minder energiekosten ten opzichte van een zwembadpomp met vaste snelheid. De variabele zwembadpomp past zijn capaciteit namelijk aan naar het, op dat moment benodigde, vermogen. Hierdoor draait de pomp nooit te snel, gebruikt hij minder elektriciteit en gaat hij langer mee.

 2. Kies de pomp die past bij de inhoud van je zwembad.

  • Zoals eerder genoemd hoeft een zwaardere pomp niet per definitie te betekenen dat deze beter is. De pomp die je gebruikt moet passen bij de inhoud van je zwembad, de diameter en lengte van je leidingen en bijvoorbeeld het aantal skimmers. Je zwembadpomp gebruikt het opgepompte water namelijk ook om zichzelf te koelen. Is de waterstroom te laag voor de inspanning? Dan loop je het risico dat de pomp kapotgaat.
 3. Hou rekening met de weerstand.

  • Om de weerstand te berekenen die de pomp nodig heeft, zijn er eigenlijk geen kant-en-klare vuistregels. Je zwembadpomp pompt het water door verschillende randapparatuur, bijvoorbeeld een warmtepomp, solar-verwarmers of zandfilters. Al deze randapparatuur heeft invloed op de benodigde weerstand van de pomp. Ook de afstand en verschil in hoogte tussen je zwembad en pomp heeft invloed op de weerstand. Om het gemakkelijk te maken zijn er drie verschillende soorten weerstanden:

  1. Lage weerstand: de pomp en filter staan dicht bij het zwembad en op vrijwel dezelfde hoogte. Je hebt daarnaast geen randapparatuur, zoals een warmtepomp.

  2. Gemiddelde weerstand: de pomp en filter staan iets verder weg en er wordt gebruik gemaakt van randapparatuur, zoals een warmtepomp of solarbol. Daarnaast gebruik je de pomp ook om je stofzuiger op aan te sluiten.

  3. Hoge weerstand: de pomp en filter staan ca. 10 meter bij je zwembad vandaan en er is sprake van een hoogteverschil in het leidingwerk. Er is (ook) sprake van meerdere randapparatuur.

 4. Zorg ervoor dat de pomp voor jouw situatie geschikt is.

  • Ga voor jezelf na of je rekening hebt gehouden met de weerstand die je pomp dient te hebben en de hoogte en afstand die overbrugd moeten worden. Sommige pompen zijn hier beter op ingesteld dan andere, hou daar altijd rekening mee.
 5. Hou rekening met de aansluiting van je zwembadpomp

  • Het zou natuurlijk ontzettend onhandig zijn wanneer de je je pomp aan wilt sluiten en de aansluitingen van je pomp en leidingen komen niet overeen. Neem op voorhand deze drie korte (en logische) stappen, om te voorkomen dat je met de aansluiting in de problemen komt:

  1. Weet wat de diameter van je leidingwerk is;

  2. Bekijk wat de diameter is van de aansluitingen van de zwembadpomp die je op het oog hebt;

  3. Komt dit met elkaar overeen, dan heb je de juiste aansluitingen. Komt dit niet overeen? Dan dien je een koppelstuk aan te schaffen die aan de ene kant overeenkomt met de aansluiting van je leidingwerk en aan de andere kant met de aansluiting van je pomp. Op deze manier kun je toch de pomp gebruiken.