Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

Subcategorie


Oprolinrichting

(2)

Winterafdekking

(44)

Zomerafdekking

(29)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 66,-

€ 1.244,-

Materiaal


Merk


Vorm


Betaalbare zwembadafdekking

Zwembadafdekking voor meerdere toepassingen

1 - 24 van 75 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Trend Pool zomerzeil voor Ibiza Ø 350 cm

Trend Pool zomerzeil voor Ibiza Ø 350 cm

Isolerend

UV bestendige noppenfolie

zelfdrijvend

v.a.€ 149,99


Een goede zwembadafdekking is zowel in de zomer als in de winter geen overbodige luxe.

In de zomer voorkomt een afdekking onder meer dat het water ('s nachts) afkoelt en helpt het om het water schoon te houden, doordat het bladeren en ander vuil tegenhoudt. Wanneer de zwembadafdekking gebruikt wordt wanneer het zwembad niet in gebruik is, kan het ook de groei van algen voorkomen.

In de winter zorgt een goed afgedekt zwembad ervoor dat je in het voorjaar niet meteen een grote schoonmaak moet houden, voordat je lekker kunt gaan zwemmen. De zwembadafdekking zorgt er namelijk voor dat er geen bladeren en ander vuil in het zwembad kan komen. De afbraak van dit vuil zorgt ervoor dat de waterwaarden van het zwembad verslechteren. Door ervoor te zorgen dat het vuil tegengehouden wordt, zorg je dus alleen dat je minder hoeft schoon te maken, maar ook dat de waarden van het water op peil blijven. Zo kun je zo snel mogelijk genieten van de eerste zonnestralen met een duik in je zwembad.

Verschillende soorten zwembadafdekkingen

In grote lijnen kan je een zwembadafdekking onderverdelen in twee soorten groepen, namelijk:

  • Winterafdekking voor je zwembad

  • Zomerafdekking voor je zwembad

Beide soorten afdekkingen hebben andere toepassingen. Wij leggen je deze toepassingen graag uit, zodat jij weet waarom zowel een winter- als een zomerafdekking essentieel is.

Een winterafdekking is bedoeld om voor de gehele winterperiode je zwembad te beschermen tegen vuil. Daarnaast laat een winterafdekking geen licht door, waardoor algen geen kans krijgen om te groeien. Hierdoor kun je je zwembad na de winter zo snel mogelijk weer gebruiken.

Daarnaast adviseren we in de zomer ook een winterzeil te gebruiken. Dit hoeft niet altijd overdag, maar wel in de avond. Je houdt hiermee vuil tegen en de warmte die het water overdag heeft gekregen van de zon wordt vastgehouden.

Een zomerzeil is te vergelijken met een noppenfolie, je kunt het dan ook herkennen aan de bolletjes op het zeil. Een zomerzeil drijft, in tegenstelling tot een winterafdekking, op het water. Naast de bescherming tegen vuil zorgt een zomerzeil er ook voor dat:

  • Het water van je zwembad verwarmd wordt, doordat het zeil warmte afgeeft

  • Het water in je zwembad op een zonnige en warme dag minder snel verdampt

Goed om hier rekening mee te houden, want het scheelt in zowel onderhoud- als verwarmingskosten.