Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 619,-

€ 4.254,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

300 cm

500 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

350 cm

800 cm

Merk


Vorm


Plaatsing


Metalen Inbouwzwembaden voor ieder budget

Een duik in je eigen metalen zwembad, dat klinkt misschien als een droom. Maar een zwembad kopen voor in je eigen achtertuin en voor een betaalbare prijs hoeft geen fantasie meer te zijn. Met een metalen zwembad kies je voor een betaalbare prijs en een prima kwaliteit. Kies voor enkel het metalen bad en vul deze zelf aan met de benodigde accessoires, of ga voor een complete set.

1 - 5 van 5 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Uit welke vormen metalen zwembad kan je kiezen?

Metalen zwembaden zijn te krijgen in veel verschillende vormen en afmetingen. Wij verkopen de volgende vormen metalen zwembaden:

  • Ronde metalen zwembaden

  • Ovale metalen zwembaden

Waar moet je rekening mee houden bij het monteren van je metalen zwembad?

De basis van je zwembad

Voordat je begint met het monteren van je zwembad, is het belangrijk om een juiste fundering te hebben. Dit is immers de basis van je zwembad en zorgt ervoor dat deze stevig staat. Los zand is niet genoeg om een zwembad in te monteren en kan dus niet worden gezien als een juiste fundering. Maar wat raden wij dan wel aan als goede fundering?

Wij raden aan een fundering te leggen van 20 tot 25 cm beton. Deze fundering is sterk genoeg om het zwembad op de juiste plaats te houden en verzakt niet. Houd er rekening mee dat de fundering de juiste afmetingen heeft voor het te plaatsen metalen zwembad. De fundering is immers niet of nauwelijks meer aan te passen, wanneer blijkt dat deze te groot of te klein is. Zorg ook dat de fundering waterpas is, zodat het zwembad op een juiste manier kan worden gemonteerd. Een verkeerde fundering zal uiteindelijk negatieve gevolgen hebben voor uw zwembad.

De wanden van je metalen zwembad

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de wanden van een metalen zwembad van metaal. Omdat dit metaal flexibel is, raden wij aan om de zijkanten te stabiliseren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met zand of een ander los materiaal. Wij adviseren dit materiaal te verdichten, door het bijvoorbeeld in te wateren. Het zand wordt dan, met behulp van bijvoorbeeld een tuinslang, blank gezet. Hou er rekening mee dat dit genoeg tegendruk geeft om de druk van het zwembadwater aan te kunnen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een metalen zwembad?

Om de juiste keuze te maken voor een zwembad en erachter te komen of een metalen zwembad wel bij jou past, hebben we de voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet:

De voordelen van een metalen zwembad:

  • Een metalen inbouwzwembad is goedkoper ten opzichte van andere inbouwzwembaden;

  • Een metalen inbouwzwembad is met behulp van een aantal personen zelf op te bouwen. Je moet hiervoor wel een beetje handig zijn.

De nadelen van een metalen zwembad:

  • Er is niet veel keuze als het gaat om de vorm van een metalen zwembad. Dit is namelijk rond of ovaal, andere vormen zijn hierbij niet mogelijk;

  • Waterreiniging met behulp van zoutelektrolyse raden wij sterk af bij een staalwand zwembad.