Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Muurkassen

Subcategorie


Muurkassen

(2)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 249,-

€ 450,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

125 cm

244 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

64 cm

124 cm

Dakvorm


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

1 m2

3 m2

Merk


Kleur


Deur type


Glassoort


Muurkas

Een kas is een uitstekende optie voor het kweken van je eigen groenten, fruit en kruiden, op een ecologische en duurzame manier. Of je nu een beperkte buitenruimte hebt, een balkon bezit of gewoon op zoek bent naar een compacte kas, denk dan aan een muurkas! Deze halve tuinkas plaats je tegen de muur waardoor je ruimte bespaart en toch kunt kweken. De muur houdt warmte vast waardoor er in de kas een aangenaam leefklimaat ontstaat voor de planten. Een muurkas kopen is dus perfect als je een liefhebber bent van moestuinieren, maar niet veel ruimte hebt om deze te plaatsen.

1 - 2 van 2 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Palram – Canopia Lean to Grow Muurkas

Palram – Canopia Lean to Grow Muurkas

Duurzaam materiaal

90% lichttransmissie

Verstelbaar bovendeksel

Meer afmetingen beschikbaar

Levertijd: 1-2 weken

v.a.€ 249,-


Een muurkas op maat

Net als ieder ander type kas moet ook een muurkas voldoen aan jouw wensen en eisen. Misschien weet je al dat je er graag in wilt kunnen staan, welke groente, fruit en kruiden je allemaal wilt gaan verbouwen of op welk zonnig plekje de kas komt te staan. Dit alles heeft invloed op het formaat van de broeikas. In ons assortiment varieert van een grote muurkas waar je in kunt lopen tot een kleine muurkas waar je aan alle kanten bij kunt om de planten te verzorgen. De toegang tot de kas en de bereikbaarheid van de planten is namelijk essentieel om deze te kunnen verzorgen.

Het materiaal van een muurkas

Alle muurkassen in ons assortiment zijn gemaakt van aluminium in combinatie met polycarbonaat. Het aluminium frame is zeer lichtgewicht maar toch erg stevig. Je bevestigt het frame aan de muur en met een goede fundering eronder staat jouw muurkas als een huis. In de aluminium muurkas is een regengoot geïntegreerd. Hierdoor kun jij water opvangen en ontstaat er een duurzaam irrigatiesysteem.

Het polycarbonaat van de wanden is, net als aluminium, een erg stevig en toch licht materiaal. De montage van de wand- en dakplaten is dus niet moeilijk. De wanden zijn allemaal 4 mm dik en dubbelwandig. Hierdoor isoleert het materiaal erg goed en schommelt de temperatuur in de muurkas minder hevig dan de buitentemperatuur. Er ontstaat zo een perfect leefklimaat.

Een muurkas voor je balkon of tuin

Muurkassen zijn speciaal ontworpen om ruimte te besparen in kleine tuinen, op balkons of op dakterrassen. Doordat je de muurkas tegen de muur plaatst scheelt dit namelijk veel ruimte ten opzichte van een losstaande tuinkas. Het is belangrijk dat je deze tegen een stenen muur plaatst. De muurkas tegen een schutting plaatsen is sterk af te raden, in feite is het zelfs géén optie. Een houten schutting beweegt met stormen en windvlagen mee. Als je hier de muurkas tegenaan plaatst, is de kans zeer groot dat het glas uit de sponning springt. Het frame van een tuinkas is namelijk niet zo flexibel als een houten schutting.

Ideaal gezien plaats je de muurkas tegen een zonovergoten muur. De muur warmt namelijk op door de zon en geeft deze warmte vervolgens weer af in de kas. Door deze warmte ontstaat er het perfecte leefklimaat voor de planten om te groeien.

In een muurkas kun je verschillende gewassen en bloemen kweken. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, basilicum, tomaatjes of munt. Zo geniet jij straks van heerlijke muntthee, een beschuit met aardbeien of heerlijke Italiaanse gerechten. Je kunt de kas uiteraard ook gebruiken om tropische planten en bloemen een plekje te geven.

Zelf een muurkas bouwen

Jouw muurkas wordt als bouwpakket bij jou thuis geleverd. Je kunt dus zelf de muurkas bouwen. Voordat je begint met de bouw is het belangrijk dat je de juiste plek kiest en een aantal voorbereidingen treft.

De juiste plek voor de muurkas is de muur waar de zon veel op schijnt en waar de muur hoog genoeg is. Je moet de bovenzijde bevestigen aan de muur, dus als deze niet hoog genoeg is, lukt de bevestiging niet. Daarnaast is een zonnige plek verstandig omdat er dan veel zonlicht en warmte de planten bereikt. Hierdoor ontstaat het perfecte leefklimaat en groeien de planten extra hard.

Als je de juiste plek hebt gevonden, ga je aan de slag met het leggen van de fundering. Dit is niets meer dan een stevige, egale ondergrond waar de muurkas op komt te staan. Maak dit bijvoorbeeld met tegels of betonstroken. Als je de kas op een andere ondergrond wilt zetten, is het van belang dat de oppervlakte egaal is. In de bijgeleverde montagehandleiding lees je meer over het creëren van de juiste fundering.

Dan heb je alle voorbereidingen getroffen en kun je aan de slag met de muurkas bouwen. Alle onderdelen en bevestigingsmaterialen zijn in het pakket inbegrepen. Vraag eventueel een goede hulp om je te helpen en zorg voor het juiste gereedschap. Het is dan alleen nog maar een kwestie van alle stappen volgen en dan ben je klaar!