Subcategorie


Jetstream

(2)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 1.119,-

€ 1.149,-

Merk


Voltage


Pompcapaciteit normale omstandigheden


Jetstream voor uw zwembad

Lange afstanden zwemmen door het gebruiken van een jetstream

1 - 2 van 2 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Baantjes trekken in je zwembad, zelfs wanneer deze daar eigenlijk te klein voor is, is mogelijk met een jetstream. Met een jetstream pomp, ook wel tegenstroom inrichting genoemd, kun je jouw privé-zwembad zelfs gebruiken voor trainingsdoeleinden, zoals het oefenen van zwemwedstrijden of triatlons of simpelweg het behouden van een goede conditie.

Hoe werkt een jetstream voor een zwembad?

Een jetstream creëert een stroming, waar je tegenin kunt zwemmen. Zo kun je, terwijl je eigenlijk op dezelfde plek zwemt, baantjes trekken in iedere gewenste zwemslag. Daarnaast brengt een jetstream ook veel waterplezier voor kinderen: eerst tegen de stroom in zwemmen om je er vervolgens op laten meevoeren is voor kinderen toch het leukste dat er is?

Kenmerken van de jetstream pomp van Azalp

Een jetstream pomp is geschikt voor alle typen zwembaden. De bediening gaat via de ovalen frontplaat, in het zwembad zelf. De pomp heeft een capaciteit van 70m3 per uur en beschikt over een luchtinlaat voor nog meer capaciteit. Daarnaast is de jetstream pomp voorzien van kleppen en een schakelkast.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een jetstream in je zwembad?

De afweging om een jetstream voor je zwembad te kopen is voor iedere klant anders. Om een weloverwogen keuze te maken, kan het handig zijn om de voordelen en nadelen naast elkaar te kunnen leggen. Daarom hebben wij deze voor jou op een rijtje gezet.

De voordelen van een zwembad jetstream

  • Je kunt zelfs in een klein zwembad grote afstanden zwemmen;

  • De eenmalige aanschaf van een jetstream is goedkoper ten opzichte van de aanschaf en het onderhoud van een groot zwembad waarin je baantjes kunt trekken;

  • De kracht van de stroming is naar eigen wens in te stellen;

De nadelen van een zwembad jetstream

  • De pompen die je nodig hebt voor een jetstream zijn niet alleen in aanschaf vrij duur, maar gebruiken ook vrij veel energie. Dit resulteert in hogere variabele kosten;

  • Het zwemmen in tegenstroom vergt de nodige oefening, als onervaren zwemmer kan het gebruik lastig zijn.