Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Saunadeur

Subcategorie


Saunadeur

(93)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 10,-

€ 1.344,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

64 cm

90 cm

Houtsoort


Materiaal


Merk


Kleur


Metaalsoort


Deur type


Deurhoogte


Selecteer de minimale en maximale deurhoogte

171 cm

210 cm

Uitvoering


Deurgreep


Drempel saunadeur


Deurvergrendeling


Sauna deur bij Azalp kopen

Een sauna is de ultieme manier om na een lange dag werken heerlijk tot rust te komen. Je kunt kiezen uit een binnen- of buitensauna én je kunt kiezen of je een standaard sauna koopt of dat je deze volledig zelf gaat maken. Je hebt dan alle losse onderdelen nodig, zoals saunaschroten, een kachel, accessoires en een sauna deur. Een sauna deur is essentieel voor een goede werking van een sauna, want zonder sauna deur ontsnapt alle warmte direct. Bij Azalp vind je verschillende soorten en maten sauna deuren, bijvoorbeeld een sauna deur van mat glas, doorzichtig glas of een combinatie van hout en glas. Bij Azalp vind je altijd wel een sauna deur die aansluit op jouw wensen en bij de sauna past.

1 - 24 van 93 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Ilogreen Saunadeur op maat

Ilogreen Saunadeur op maat

Maatwerk

Prijs op aanvraag


Een glazen sauna deur

Glas is het meest populaire materiaal om te gebruiken als sauna deur. Het glas zorgt namelijk voor een stijlvolle sauna, het gevoel van ruimtelijkheid én lichtinval in de cabine. Daarnaast is glas het uiterst geschikte materiaal om te gebruiken als sauna deur. Glas kan namelijk tegen hoge temperaturen en vochtigheid. Dit is essentieel in een sauna, waar de temperatuur kan oplopen tot boven de 80 °C en de luchtvochtigheid zeer hoog kan zijn. Een sauna deur van glas zal niet kromtrekken, krimpen of barsten door de hitte en vochtigheid.

Een glazen sauna deur is bij Azalp verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen. Het type glas dat je in ons assortiment vindt is transparant of matglas. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor verschillende afwerkingen en details, zoals een houten of metalen frame, en een handvat naar keuze.

Houd bij een glazen sauna deur rekening met je privacy in je binnen- of buitensauna. Plaats je de sauna buiten? Houdt dan rekening met inkijk van buren. Ook als je de sauna bijvoorbeeld in de bad- of sportkamer plaatst, kun je je afvragen of je transparant of matglas wilt. Houd er ook rekening mee dat transparant glas sterk aanbevolen is vanwege de veiligheid. Je ziet dan meteen of en wie zich in de sauna bevindt.

Een sauna deur op maat gemaakt

Om aan al jouw wensen en behoeften te voldoen, kunnen we jouw glazen sauna deur ook op maat maken. Jij bepaalt dan bijvoorbeeld het soort glas en het type deurgreep. Deze maatwerkmogelijkheid is natuurlijk erg handig wanneer je een sauna gaat bouwen die afwijkt van standaard afmetingen of als jij een andere sauna deur wilt dan dat we standaard in ons assortiment hebben. Houd er rekening mee dat het standaardformaat sauna deur 70 x 190 cm is zodat de opening niet te groot is en er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Als je hier erg vanaf gaat wijken, en misschien ook nog extra glas in de wanden plaatst, heb je een grotere kachel nodig.

Een sauna deur zelf plaatsen

Als je een sauna gaat bouwen is de sauna deur een erg belangrijk onderdeel om te plaatsen. Geen zorgen, het plaatsen van de deur is vaak niet zo moeilijk als dat het misschien lijkt. Het is allereerst belangrijk om de juiste maat en het type deur te kiezen. Meet de hoogte en de breedte van de deuropening nauwkeurig. Kies hierna de sauna deur uit die bij jouw wensen en bij de sauna past.

Eenmaal de sauna deur uitgekozen, kun je aan de slag met het monteren ervan. Zorg ervoor dat je de juiste materialen, zoals een boor, waterpas en schroevendraaier, bij de hand hebt voordat je begint. Begin met het plaatsen van de kozijnen en zorg ervoor dat deze, volledig waterpas en stevig aan de muur zijn bevestigd. Nu kun je de sauna deur erin hangen en de scharnieren en deurgreep bevestigen. De deur moet aan de zijkanten en bovenkant goed aansluiten op het kozijn, maar aan de onderzijde mag er best een kier ontstaan. Deze kier zorgt namelijk voor de ontluchting van de ruimte

Vaak kun je tijdens de montage nog kiezen of je de sauna deur links- of rechtsdraaiend wilt hebben. Hoe je dit verandert, staat in de bijgeleverde handleiding beschreven. Houd er rekening mee dat sauna deuren vanwege veiligheidsredenen enkel naar buiten open mogen. Vaak is er een veiligheidsrolslot bij de deur inbegrepen, zodat je de deur zonder veel moeite kunt openen en sluiten. Weet jij al welke deur jou de toegang gaat geven tot jouw sauna?