Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Vurenhout

Subcategorie


Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 1.019,-

€ 13.834,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

250 cm

1265 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

200 cm

700 cm

Houtsoort


Vurenhout

(55)

Dakvorm


Houtbehandeling


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

8 m2

40 m2

Type


Merk


Kleur


Vorm


Glaswand


Vuren overkapping

Met een vuren overkapping geniet je langer van je zomer

1 - 24 van 55 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp Overkapping Thomas
Actie tot 04-03

Azalp Overkapping Thomas

Maatwerk mogelijk

Robuuste staanders

Meer afmetingen beschikbaar

v.a.€ 3.429,-€ 4.289,-


Wanneer je graag in de tuin zit, wil je jezelf zich niet laten tegenhouden door regen of wind. Een vuren overkapping zorgt ervoor dat dat je ondanks de regen heerlijk van de buitenlucht kunt genieten. Daarnaast creëert een overkapping schaduw in de tuin, wat natuurlijk erg belangrijk is op de warmere dagen van het jaar, wanneer de zon fel schijnt. Kies daarom voor een vuren overkapping, die prachtig staat in iedere tuin!

Wat zijn de voordelen van een vuren overkapping?

Een overkapping van Scandinavisch vuren heeft verschillende voordelen, namelijk:

  • Het is een langzaam groeiende naaldhoutsoort. Hierdoor heeft het een fijne vezelstructuur en kleine kwasten, het is dus een sterke houtsoort die makkelijk te bewerken is;

  • Vurenhout is ook makkelijk te beitsen, wat ervoor zorgt dat de levensduur van het hout aanzienlijk wordt verlengd;

  • Vurenhout is relatief goedkoop.

Waarom moet je een vuren overkapping beitsen?

Het is essentieel om een vuren overkapping te beitsen, want ondanks dat vurenhout goed te bewerken en vrij sterk is, is het niet de meest duurzame houtsoort. Dit hoeft echter niet te betekenen dat de houtsoort slechts is, maar je moet er wel rekening mee houden dat je vurenhout voor buitentoepassingen moet beitsen.

Vurenhout heeft een meer open structuur dan bijvoorbeeld Lariks of Douglashout. Deze open structuur zorgt ervoor dat vocht makkelijker wordt opgenomen, zie het als een spons. Vocht in het hout kan ervoor zorgen dat het hout gaat kromtrekken en gaat rotten. Om dit tegen te gaan is het belangrijk een vochtwerende laag aan te brengen. Dit kan makkelijk door één of twee lagen beits op het hout aan te brengen.

Waar dien je rekening mee te houden bij een vuren overkapping

Bij de opbouw van een vuren overkapping dien je rekening te houden met een aantal zaken die van essentieel belang zijn om de opbouw en de latere levensduur van je vuren overkapping te waarborgen:

  • Je dient je vuren overkapping altijd te beitsen. Wij raden tevens aan om dit om de 2 jaar te herhalen;

  • De palen van een vuren overkapping dienen op een verankering geplaatst te worden om optrekkend vocht en vuil te weren. Dit kunnen poeren, betontegels of instortankers zijn;

  • Dakbedekking is essentieel, omdat regen een negatieve invloed heeft op het hout. Scheuren en kieren kunnen er vervolgens voor zorgen dat water door het dak heen lekt.

Hou rekening met bovenstaande punten bij het opbouwen van jouw vuren overkapping, zodat je verzekerd bent van een stevige overkapping met een lange levensduur, waaronder jij kunt genieten van lange zomers.