Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Zonnecollectoren

Subcategorie


Zonnecollectoren

(2)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 92,-

€ 98,-

Materiaal


Merk


Zonnecollectoren voor uw zwembad

Aangename zwembadtemperatuur met zonnecollectoren

1 - 2 van 2 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp - Solar Bol/Heater - Zonnecollector voor zwembaden tot 7.000 l

Azalp - Solar Bol/Heater - Zonnecollector voor zwembaden tot 7.000 l

60 x 60 x 28 cm

€ 92,99

Aquaforte Solar Bol - verwarmt 6000 tot 8000 liter

Aquaforte Solar Bol - verwarmt 6000 tot 8000 liter

Eenvoudig te installeren

gemakkelijk op te bergen

verwarmt 6000 tot 8000 liter

60 x 60 cm

Op voorraad

€ 97,99


Zwembadcollectoren zijn ideaal om je (kleinere) zwembad te verwarmen. In de koepelvormige bollen lopen slangen, die door hun lengte een groot oppervlak hebben. Deze slangen en het water dat door de slangen stroomt worden door de zon verwarmd.

Een zonnecollector plaats je op een zonnige plaats. Daarnaast heb je een zwembadpomp nodig om het water door de slangen te pompen. Dit doet de zonnecollector niet zelfstandig. Houd er rekening mee dat je zwembadpomp genoeg capaciteit moet hebben om de afstand, en mogelijk het hoogteverschil, tussen het zwembad en de zonnecollector te overbruggen.

Hoeveel zonnecollectoren heb je nodig voor een zwembad?

Het aantal zonnecollectoren dat je nodig hebt voor jouw zwembad is afhankelijk van de grootte van het zwembad. Bij een groot zwembad is het natuurlijk logisch dat je meer zonnecollectoren nodig hebt voor het verwarmen van het water, dan bij een klein zwembad. Als vuistregel kun je uitgaan van het volgende:

Eén zonnecollector kan tot 5000 liter verwarmen

Heb je bijvoorbeeld een zwembad met een inhoud van 20.000 liter, dan dien je vier zonnecollectoren achtereenvolgens aangesloten te hebben om het zwembad op een aangename temperatuur te kunnen krijgen.

Voordelen van een zonnecollector

  • De zonnecollector werkt middels zonne-energie, waardoor je veel elektriciteit kunt besparen;

  • Dankzij heb gebruik van zonne-energie is deze manier van verwarmen een milieuvriendelijkere manier dan andere soorten verwarming;

  • Doordat onze zonnecollectoren verkocht worden in een bolvorm, nemen ze minder plaats in beslag dan grote matten of zonnepanelen. Ideaal wanneer je wat minder plek hebt in de tuin of op je (platte) dak;

  • De zonnecollectoren zijn vrij gemakkelijk aan te sluiten: je hebt enkel een schroevendraaier nodig om de bollen aan het zwembad en de zwembadpomp aan te sluiten;

  • De bollen die wij in ons assortiment hebben kunnen ook in serie, dus achter elkaar, aangesloten worden. Hierdoor kan je ook grotere baden verwarmen.