Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak

BD Opbouw - Azalp.nl

5 minuten

6 augustus 2021

BD Opbouw - Azalp.nl

Je kunt bij veel verschillende producten die je bij Azalp koopt ervoor kiezen om deze te laten monteren door onze professionele opbouwers. Zij vormen een montageteam dat voor jou de opbouw van je blokhut, overkapping, tuinhuis, sauna, garage, veranda of carport uit handen kan nemen.

Hoe ziet dat er nou uit? Wat kun je verwachten als je voor deze service kiest en waar dien je rekening mee te houden? Dat vertellen we je graag in deze blog!

 1. Wat kun je verwachten?
 2. Wat moet jij doen van te voren?
 3. Na het opbouwen
 4. In het kort
 5. Wat doen onze opbouwers niet?
 6. Het stappenplan (afbeelding)

Wat kun je verwachten?

Onze monteurs, werkend onder de naam BD Opbouwservice, voeren voor Azalp alle montage opdrachten uit. Op een offerte en/of order worden de opbouwkosten vermeld en soms ook nog extra montagekosten. Deze montagekosten specificeren wij los, zodat het voor de opbouwer altijd duidelijk is wat er wel en wat er niet gemonteerd dient te worden op de opbouwdag. Extra montagekosten kunnen bijvoorbeeld voorkomen bij het monteren van een dakgoot, een vloer of ander extra aangekochte accessoire.

Zodra de leverdatum in zicht komt zal het montageteam contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Belangrijk hierbij is dat je wel in de gaten houdt dat de opbouwafspraak pas gemaakt wordt op het moment dat je zeker weet wanneer wij het pakket komen leveren. Er wordt dus eerst geleverd, en daarna wordt er opgebouwd. Beide afspraken gaan in overleg met jou als klant.

Zodra je bestelling met montageservice bij ons betaald is, sturen wij de order door naar BD Opbouwservice.

Na levering is het aan jou om het pakket naar de opbouwplek te verplaatsen. Leg het niet op de exacte plek waar gebouwd moet worden, dat is niet handig want dan moet het wéér verplaatst worden. Ligt het pakket verder dan 10 meter van de opbouwplek en zie je het niet zitten om het zelf te verplaatsen? Geen enkel probleem, geef dit even aan bij het maken van de opbouwafspraak. Dan zullen de opbouwers tegen hun vaste uurtarief van €35,- per man de spullen verplaatsen voordat zij aan de opbouw beginnen.

Wat moet jij doen van te voren?

Op de dag van opbouwen komen de opbouwers. In de meeste gevallen komen er twee mensen, maar bij heel kleine projecten komt er soms ook één iemand. Zij zullen eerst de ondergrond controleren waarop ze moeten bouwen. Deze ondergrond dient aan de volgende eisen te voldoen:

 • De ondergrond moet verhard zijn. Denk aan tegels of beton
 • De ondergrond moet volledig waterpas zijn, mag niet aflopend zijn, tegels moeten waterpas liggen en er mag niets uitsteken
 • De fundering moet de juiste afmetingen hebben, minimaal het formaat van de binnenwanden van de constructie aanhouden
 • De ruimte rondom de opbouwplek moet +/- 50cm vrije beweegruimte hebben, rekening houdend met dak overstek
 • Wanneer er poeren bij gemonteerd worden, dient de ondergrond vrij te zijn van wortels, stenen en ander puin

Zodra dat allemaal is orde is zullen ze beginnen met de opbouw. Houd er rekening mee dat er stroom nodig is op de locatie van de opbouw. Ook is het noodzakelijk dat onze opbouwers naar het toilet kunnen. Na het opbouwen en monteren van eventuele accessoires zoals dakbedekking of dakgoten is de montage klaar. Je bent zelf verantwoordelijk voor het beitsen van het hout.

Na het opbouwen

Aan het einde van de opbouw zal je samen met de opbouwer een ronde doen om te kijken of alles naar wens is. Mochten hier punten naar boven komen dan kun je dat bespreken, dan zal er een stappenplan gemaakt worden. Is er bijvoorbeeld een plank beschadigd, dan zullen we deze naleveren en in overleg met de opbouwer en klant bespreken of dit zelf lukt om te monteren of dat de opbouwer er voor langs komt na een andere klus.

In het kort

Door deze blog proberen we je zo goed mogelijk voor te bereiden op de montage van je nieuwe aankoop. Hieronder nogmaals in het kort de belangrijkste zaken waar je rekening mee kunt houden:

 • De opbouwers werken onder de naam BD Opbouwservice, hiervan krijg je ook een mail. Zij zijn al meer dan 10 jaar werkzaam voor Azalp en voeren alle montageklussen voor ons uit
 • Je maakt zelf de afspraak met de opbouwers, zorg er altijd voor dat je al een leverdatum hebt voordat je een opbouwafspraak maakt
 • Check je ondergrond en zorg ervoor dat deze aan de eisen voldoet, bekijk hiervoor ook onze blog over de fundering
 • De opbouwers betaal je aan het einde van de opbouw contant uit. Liever overmaken, ook geen probleem! Hier vind je meer informatie over in de mailcorrespondentie vanuit Azalp
 • De opbouwers nemen het afval en restmateriaal niet mee na een opbouw, je bent zelf verantwoordelijk voor afvoer hiervan
 • De opbouwers monteren geen elektra, of andere werkzaamheden. Ze monteren geen aangekochte spullen van andere firma's

Wat doen onze opbouwers niet?

 • Elektriciteit en watervoorziening plaatsen in je opbouw
 • Het hout beitsen of verven
 • De opbouwers nemen geen afval en restmaterialen mee retour

Het stappenplan (afbeelding)

In het diagram hieronder zie je alle stappen in één oogopslag verzameld.

Azalp

Geschreven door:

Azalp