Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Tunnelkassen

Subcategorie


Tunnelkassen

(7)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 899,-

€ 4.049,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

204 cm

266 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

201 cm

637 cm

Dakvorm


Oppervlakte


Selecteer de minimale en maximale oppervlakte

3 m2

16 m2

Merk


Kleur


Veranda


Deur type


Glassoort


Tunnelkassen kopen bij Azalp

Een kas in je tuin is de ideale manier om je eigen groente, fruit, kruiden en bloemen te kweken. Je planten kunnen in deze beschermde omgeving goed groeien. Een tunnelkas is één van de soorten kassen die je bij Azalp kunt vinden. Een tunnelkas wordt gekenmerkt door de vorm van een tunnel. Je eerste associatie is misschien wel een plastic tunnelkas die met de bogen en een plastic zeil over gewassen zijn gespannen. Logisch! Maar bij Azalp vind je grote en kleine formaten die van aluminium en polycarbonaat zijn gemaakt. Er komt dus hoe dan ook een stevige tunnelkas in jouw tuin te staan!

1 - 7 van 7 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Palram – Canopia Bella Tunnelkas

Palram – Canopia Bella Tunnelkas

Aluminium

Zadeldak

244 x 244 x 219 cm

Meer afmetingen beschikbaar

Levertijd: 1-2 weken

€ 899,-


Een tunnelkas zelf maken

De tunnelkassen in ons assortiment zijn doe-het-zelf bouwpakketten. Alle materialen, onderdelen en bevestigingsmaterialen zijn inbegrepen. Ook een duidelijke montagehandleiding met alle stappen omschreven is inbegrepen. Je hebt dus geen twee rechterhanden nodig om de tunnelkas op te kunnen bouwen. Het is wel aan te raden om een vriend, vriendin, je moeder of een goede buur te vragen om je te helpen met de tunnelkas bouwen. Zo is je tunnel extra snel is opgebouwd en kun jij beginnen met het zaaien van de eerste gewassen.

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden als je de tunnelkas gaat maken. Je moet als eerste de plaats bepalen waar de kas komt te staan. Lees hier meer over bij ‘Een grote of een kleine tunnelkas’. Ook de afmetingen moet je bepalen en het is belangrijk om een goede fundering te leggen. De kas moet stevig staan zodat deze niet gaat verzakken en de levensduur daardoor verlengd wordt. Als de kas op een open veld komt te staan, is het aan te raden deze met een verankeringsset extra vast te zetten. Zo voorkom je dat rukwinden de kas kunnen beschadigen.

De tunnelkassen in ons assortiment kun je gemakkelijk in elkaar zetten. Je hebt geen bijzonder gereedschap of jarenlange kluservaring nodig, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Lees meer over de materialen van de tunnelkassen bij ‘Een tunnelkas frame’. Houd bij de plaatsing van je kas er rekening mee of je al dan niet een vergunning moet aanvragen. Lees hierover meer bij ‘Een tunnelkas vergunningsvrij’.

Een tunnelkas frame

De tunnelkassen in ons assortiment zijn van meerdere materialen gemaakt. Het tunnelkas frame is gemaakt van aluminium. Dit is een erg sterk, resistent en licht materiaal dat veel wordt gebruik voor het frame voor een tunnelkas. Tussen het frame in zijn panelen van polycarbonaat geplaatst. Je kunt modellen kiezen die van helder polycarbonaat zijn voorzien of juist van ondoorzichtige platen. Beide varianten beschermen jouw planten tegen schadelijke uv-stralen en zorgen ervoor dat deze niet verbranden. Door ondoorzichtige platen heb je meer privacy binnenin, maar kun je de planten niet goed van een afstandje in de gaten houden. Bij transparant polycarbonaat geldt het tegenovergestelde. Ook polycarbonaat is een veelgebruikt materiaal voor kassen vanwege het lichte gewicht en de isolerende werking ervan.

Aluminium en polycarbonaat zorgen er samen voor dat je een erg stevige tunnelkas in je tuin hebt staan. Het kan namelijk gemakkelijk tegen de slechtste weersomstandigheden. Hagel, vorst, wind… Het is allemaal geen probleem. Ook vallende takken of een bal tegen de wanden kan het frame gemakkelijk aan.

Bij Azalp heb je de keuze uit een tunnelkas met een mansardedak of met een afgerond zadeldak. Dit zijn beiden luxe uitvoeringen. Je kunt namelijk goed rechtop staan, je hebt veel werkruimte en je kunt de kas makkelijk betreden. De minimale nokhoogte van de tunnelkassen in het assortiment is namelijk 198 cm.

Een professionele tunnelkas

Als je besluit een kas te gaan plaatsen wil je dit natuurlijk in één keer goed doen. We snappen dus het dat je het aanschaffen van een tunnelkas professioneel aan wilt pakken. Daarom vind je bij ieder model diverse accessoires waarmee je jouw bestelling compleet kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een grote werkbank om de planten te stekken, een stellage met twee niveaus om stekjes rustig te kunnen laten groeien of een lamellenraam om continu voor ventilatie te zorgen. Denk ook aan een trellisset om planten te kunnen geleiden, een extra dakraam of een irrigatieset zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over de bewatering. Weet jij al op welke manier je jouw tunnelkas professioneel gaat inrichten?

Een tunnelkas kopen voor je groente, fruit en kruiden

Een tunnelkas is de perfecte omgeving om zelf groente, fruit en kruiden te verbouwen. Het zelf verbouwen is een erg duurzame en biologische manier om aan de lekkerste ingrediënten te komen. Je kunt het direct uit eigen tuin halen, dus het scheelt een ritje naar de supermarkt.

Een kas beschermt jouw planten tegen extreme weersomstandigheden. Vorst, sneeuw en hagel kunnen de gewassen niet beschadigen en de felle zon heeft geen schijn van kans om je planten te verbranden. De polycarbonaat wanden houden de extreme kou en extreme hitte buiten de deur. De temperatuur in de kas is hierdoor vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar relatief stabiel. Met een (tunnel)kas creëer jij dus het perfecte leefklimaat voor de gewassen. Jouw pompoenen, courgettes, tomaten en basilicum kunnen dus in alle rust groeien en voor de lekkerste smaakexplosies zorgen!

Een grote of een kleine tunnelkas

We vinden het belangrijk dat er altijd een tunnelkas in jouw (moes)tuin past. In ons assortiment tunnelkassen vind je daarom veel verschillende afmetingen: van een grote tunnelkas tot een kleine tunnelkas. Kies bijvoorbeeld uit een tunnelkas 3x2 en verbouw je lievelingsgroente en -fruit of ga voor een groter formaat, zoals een tunnelkas 6x3, en varieer met veel verschillende soorten gewassen, kruiden en bloemen.

De afmetingen van jouw tunnel zijn natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Op de eerste plaats is het de vraag hoeveel gewassen je in de kas wilt gaan verbouwen. Als je veel ruimte nodig hebt, is een grote kas natuurlijk de oplossing. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je in de (moes)tuin hebt om de tunnelkas te plaatsen. Je wilt de kas uiteraard goed kunnen betreden en ook de hoeveelheid zonlicht en schaduw hebben invloed op de plaatsbepaling. Plaats deze bijvoorbeeld niet te dicht naast een hoge heg of onder een grote boom, want dit ontneemt het zonlicht dat de planten zo hard nodig hebben. Ook de buren mogen geen last hebben van jouw tunnelkas; je mag het zicht of een eventuele doorgang niet blokkeren.

Er komt dus nogal wat kijken bij het kiezen van het formaat van een kas, maar het belangrijkste is dat deze in je (moes)tuin past, jij er lekker in kunt werken en al je gewassen een fijne plek krijgen. Ben je toch opzoek naar een andere vorm kas? Bij Azalp vind je ook tuinkassen en muurkassen. Nu weten we zéker dat er altijd een match te vinden is!

Een tunnelkas vergunningsvrij

Over het algemeen kan een tunnelkas vergunningsvrij worden geplaatst in de achtertuin. De kas mag dan niet als hoofdgebouw worden gebruikt en anderen mogen geen hinder ervaren. Voertuigen, personen en hulpdiensten moeten zich te allen tijde goed kunnen verplaatsen waarbij jouw tunnelkas de doorgang niet mag blokkeren. Ook mag de kas het zicht of (zon)licht van de buren niet belemmeren. Bekijk dus goed waar je de tunnelkas wilt plaatsen en welke gevolgen dit heeft voor de omgeving. Je moet namelijk ook rekening houden met de erfgrens waar je niet op mag bouwen, de tunnelkas mag niet hoger zijn dan 3 meter, niet groter zijn dan 30 m² en moet op de achtererfzijde geplaatst worden.

Vaak wordt een tunnelkas hobbymatig gebruikt in de achtertuin en kan makkelijk worden voldaan aan deze voorwaarden. Het is ten zeerste aan te raden om online de vergunningscheck van het Omgevingsloket te doen en/of bij je eigen gemeente te controleren of je de tunnelkas daadwerkelijk vergunningsvrij kunt gaan opbouwen. Er kan in jouw situatie namelijk altijd sprake zijn van een uitzondering. Lees meer over het eventueel aanvragen van een vergunning in onze blog.