Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
GevelbekledingRabat

Subcategorie


Categorie


Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 9,-

€ 27,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

2 cm

20 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

200 cm

500 cm

Houtsoort


Materiaal


Houtbehandeling


Merk


Kleur


Hout type


Profiel


Rabat

(8)

​Alles over rabat gevelbekleding bij Azalp

Geef jouw huis of buitenverblijf een natuurlijke uitstraling met Rabat gevelbekleding! Rabat gevelbekleding, soms uitgevoerd in de bijzondere stijl van Zweeds Rabat, is een favoriet voor de buitenkant van gebouwen. Met een groot assortiment aan verschillende soorten hout zoals vurenhout, douglashout en grenenhout, kun je kiezen voor een uitstraling die perfect past bij jouw woning. Deze bekleding is niet alleen mooi, maar heeft ook een lange levensduur.

1 - 8 van 8 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Azalp geïmpregneerde Vurenhouten gevelbekleding Rabat

Azalp geïmpregneerde Vurenhouten gevelbekleding Rabat

Op voorraad

v.a.€ 11,88€ 13,20


Verschil tussen Standaard en Zweeds Rabat

Standaard rabat bestaat uit planken met een groef en een messing aan de lange zijden, waardoor ze in elkaar grijpen wanneer ze worden gemonteerd. Dit zorgt voor een strakke, gladde afwerking waarbij de naden tussen de planken minimaal zijn.

Zweeds rabat is specifiek ontworpen met een overlappende montage in gedachten. Elke plank heeft aan één kant een dikke rand die naar beneden afloopt naar een dunnere rand aan de andere kant. Wanneer gemonteerd, overlappen de dikke randen van elke plank de dunnere randen van de plank eronder. Dit zorgt voor een schaduweffect en een meer uitgesproken textuur op de gevel. De Zweeds rabatdelen bieden uitstekende bescherming tegen regenwater. Het ontwerp zorgt ervoor dat water effectief van de gevel afloopt zonder tussen de planken door te dringen.

Hoe kies je het perfecte profiel?

Denk bij het selecteren van je Rabat profiel aan de uitstraling die je voor ogen hebt. Of je nu neigt naar een moderne look of een meer traditionele sfeer, er is altijd een houtsoort en kleur die aan jouw wensen voldoet. Het gaat erom wat het beste past bij de stijl van je huis en jouw persoonlijke smaak. Let hierbij op de juiste afmetingen, vooral van de werkende breedte, zodat je het juiste profiel koopt die je nodig hebt.

De voordelen van Rabat

Rabat gevelbekleding biedt diverse voordelen die het een populaire keuze maken voor het afwerken van buitenmuren. Het biedt een natuurlijke en esthetisch aantrekkelijke uitstraling die past bij verschillende stijlen, van traditioneel tot modern. Het is ook relatief eenvoudig te installeren en kan aangepast worden aan verschillende gevelcontouren, wat de installatiekosten kan verminderen. Rabatdelen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, elk met hun eigen onderhoudsvereisten en duurzaamheid, wat betekent dat er opties zijn voor elke voorkeur en elk budget.

Afhankelijk van je voorkeur, kan dit profiel zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden, waardoor je de vrijheid hebt om de stijl van je huis zelf te bepalen. Dit type profiel, inclusief de varianten zoals die van Zweeds Rabat, biedt flexibiliteit en esthetiek voor elke gevel.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Rabat en andere gevelbekledingen?

Rabat onderscheidt zich door overlappende planken die zorgen voor een strakke, waterdichte afwerking en een uniek visueel effect.

Hoe onderhoud ik Rabat gevelbekleding?

Deze gevelbekleding vereist minimale inspanning. Bij houten gevelbekleding wordt het wel altijd aangeraden om een behandeling toe te passen voor houtbescherming. Verder is een regelmatige controle genoeg om het jaren mee te laten gaan.

Kan ik de gevelbekleding zelf installeren?

Zeker, met basisgereedschap en een duidelijke handleiding is het mogelijk om zelf deze bekleding aan te brengen.

Bekijk ons ruime assortiment in gevelbekleding en laat je inspireren door de mogelijkheden. Begin vandaag nog met het vernieuwen van je gevel!