Subcategorie


Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 714,-

€ 1.889,-

Breedte


Selecteer de minimale en maximale breedte

225 cm

696 cm

Lengte


Selecteer de minimale en maximale lengte

208 cm

431 cm

Houtsoort


Grenenhout

(4)

Materiaal


Dakvorm


Houtbehandeling


Type


Merk


Glaswand


Grenen overkapping

Geniet langer van de zomer met je grenen overkapping

1 - 4 van 4 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Wil je de gezonde buitenlucht inademen zonder last te hebben van de regen en kunnen genieten van de lange zomeravonden? Met een overkapping van grenenhout maak je dit allemaal mogelijk. Met een grenen overkapping zorg je ervoor dat je buiten kunt blijven zitten wanneer het regent. Ook zorg je hiermee voor de nodige schaduw, op dagen dat de zon fel schijnt. Zo zorgt een grenen overkapping ervoor dat jouw tuin bijna het hele jaar door gebruikt kan worden.

Kies dus voor een grenen overkapping, die prachtig staat in iedere tuin! Grenen is een naaldhoutsoort die erg geliefd is als tuinhout. Deze houtsoort is goed te bewerken, wat betekent dat het gemakkelijk te verzagen is en dat je er gemakkelijk in kunt boren. Kenmerkend aan grenenhout is de uitgesproken vlammentekening, dit is dan ook het grootste verschil met vurenhout en kan voor mensen de reden zijn om voor grenen te kiezen. Ook is grenen een harshoudende houtsoort. Hars heeft de eigenschap na verloop van tijd te verharden, waardoor het hout dus steeds harder wordt.

Waarom moet je een grenen overkapping beitsen?

Het is essentieel om een grenen overkapping te beitsen, want ondanks dat grenenhout goed te bewerken en vrij sterk is, heeft het ook een open structuur en daarom dient het een beschermende, waterafstotende laag in de vorm van beits of verf te krijgen. Hiermee verleng je de levensduur van je grenen overkapping wezenlijk.

Grenenhout dien je met name voor buitentoepassingen te beitsen. Buiten heb je namelijk te maken met de nodige weersinvloeden en vocht. Grenenhout heeft een open structuur en neemt daardoor veel gemakkelijker vocht op. Dit vocht zorgt ervoor dat het hout kan gaan kromtrekken en rotten. Door één of twee lagen beits aan te brengen, bescherm je het hout en voorkom je deze ongewenste effecten.

Waar dien je rekening mee te houden bij een grenen overkapping

Bij de opbouw van een overkapping vervaardigd uit grenenhout dien je rekening te houden met een aantal zaken die van essentieel belang zijn om de opbouw en de latere levensduur van je overkapping te waarborgen:

  • Je dient je grenenhout altijd minimaal één of twee lagen te beitsen. Wij raden aan om dit ongeveer om de 2 jaar te herhalen;

  • Je plaatst te palen van de overkapping niet direcht op de grond, maar op een verankering. Dit kunnen poeren, betontegels of instortankers zijn;

  • Dakbedekking is essentieel, omdat regen een negatieve invloed heeft op het hout. Wanneer het hout door toedoen van regen gaat kromtrekken en kieren ontstaan, kan regen zich een weg vinden door de planken en is de overkapping niet langer waterdicht.

Wanneer je rekening houdt met bovenstaande punten bij het opbouwen van jouw grenen overkapping, dan ben je verzekerd van lange zomers en een langere levensduur van jouw overkapping.