Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Infraroodsauna

Subcategorie


Infraroodsauna

(1)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 4.309,-

€ 4.310,-

Houtsoort


Dakvorm


Type


Merk


Vorm


Voorruimte


Infrarood sauna, ontspan in luxe thuis

Na een lange werkdag of een druk weekend is er geen betere manier om te ontspannen dan een bezoek aan een sauna. En wat als je deze luxe gewoon thuis kunt ervaren? Er zijn verschillende soorten sauna's met elk hun eigen voordelen, maar als je op zoek bent naar een sauna die energiezuinig is en niet te heet wordt, dan is een infrarood sauna de juiste keuze! Infrarood sauna's werken op basis van straling die je lichaam van binnenuit verwarmt. Dit draagt bij aan het herstel van je spieren en verlicht gewrichtspijn. Bij Azalp kun je een luxe infrarood sauna kopen die gemakkelijk in elkaar te zetten is. We hebben ook sauna's voor meerdere personen. Twijfel je nog welke infrarood sauna je moet kiezen? Kom dan eens langs in ons Experience Center in Breda! Ons team staat klaar om je meer te vertellen over het gebruik en de mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met onze klantenservice.

1 - 1 van 1 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

Karibu Infraroodsauna Asta

Karibu Infraroodsauna Asta

231 x 231 x 198 cm

€ 4.309,99


De voordelen en nadelen van een infrarood sauna thuis

Ontspanning en rust zijn essentieel, en een infraroodcabine is een geweldige manier om dit te bereiken. Net zoals een Finse sauna vele gezondheidsvoordelen biedt, geldt dit ook voor een infrarood sauna. Hieronder noemen we enkele van de vele voordelen.

Voordelen van een infrarood sauna

Infraroodcabines hebben een gemiddelde temperatuur van ongeveer 45 tot 60 graden, bereikt door stralingswarmte. De stralen dringen diep in de huid door, wat resulteert in verschillende gezondheidsvoordelen. Ze verwarmen je spieren en gewrichten van binnenuit, wat klachten en pijn vermindert. Bovendien zorgt dit ervoor dat je sneller gaat transpireren, waardoor schadelijke stoffen sneller worden afgebroken en uit het lichaam worden afgevoerd. Het is dus een perfecte manier om te ontgiften.

Naast de gezondheidsvoordelen biedt een infrarood sauna ook praktische voordelen. De cabine heeft een compact ontwerp, waardoor deze in veel ruimtes geplaatst kan worden, zoals in een badkamer of op zolder. Ook is een infrarood sauna eenvoudig in elkaar te zetten en te installeren. Je hebt alleen stroom nodig, dus het is aansluiten en genieten maar! Bovendien komt er geen stoom vrij, dus hoef je je geen zorgen te maken over vochtafvoer.

Nadelen van een infrarood sauna

Net zoals bij een Finse sauna, heeft ook een infrarood sauna enkele nadelen. Omdat de stralen diep in de huid doordringen en je sneller opwarmen, bestaat het risico op uitdroging en oververhitting. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar; je lichaam zal snel signalen geven. Het is belangrijk om hier meteen naar te luisteren en de infrarood sauna te verlaten. Om dit te voorkomen wordt sterk aanbevolen om voor, tijdens en na het gebruik van de sauna water te drinken, aangezien je veel vocht verliest.

Een infrarood sauna voor meerdere personen

Ontspannen in een infrarood sauna is heerlijk om alleen te doen, maar het is natuurlijk net zo gezellig als je het met anderen kunt delen. Daarom bieden we bij Azalp infraroodcabines aan voor meerdere personen. Onze infrarood sauna's voor 3 personen zijn gebaseerd op de drie ligplekken. Afhankelijk van of je wilt liggen of zitten, kan de sauna ook gebruikt worden voor 4 personen. Het is ook mogelijk om er gemakkelijk met 2 personen van te genieten. Zo kunnen jullie allebei heerlijk bovenin liggen en genieten van de warme stralen.

Hoe een infrarood sauna werkt

Voordat je een infrarood sauna aanschaft, wil je natuurlijk meer weten over hoe het werkt. We beantwoorden graag de vraag: wat doet een infrarood sauna precies? Infrarood bestaat uit verschillende hoeveelheden energie, waarvan een klein deel licht en een groot deel warmte is. Je kunt de stralen niet zien, maar de warmte voel je snel. De energie kan worden onderverdeeld in 3 categorieën: infrarood A, infrarood B en infrarood C. Infrarood A heeft korte golflengtes en dringt diep in de huid door. Infrarood B heeft een middellange golflengte en dringt iets minder diep door. Infrarood C heeft een lange golflengte en bereikt alleen de opperhuid. Elke categorie heeft zijn eigen gezondheidsvoordelen.

Een infrarood sauna binnen of buiten

Hoe fijn is het om buiten in je eigen tuin van je infrarood sauna te genieten? Je hebt niet alleen een prachtig uitzicht, maar je kunt ook meteen afkoelen na gebruik. Niet alle binnen sauna's kunnen echter zomaar buiten geplaatst worden, vanwege de afwerking van het dak. Een binnen infrarood sauna is namelijk niet voorzien van dakbedekking en is daardoor niet bestand tegen regen en andere weersomstandigheden. Wil je je infrarood sauna toch buiten plaatsen? Zorg er dan voor dat deze onder een overkapping, in een tuinhuis of blokhut staat. Het is namelijk essentieel dat er een stevig dak boven de sauna zit om lekkage en andere problemen te voorkomen.

Energieverbruik van een infrarood sauna

Met een infrarood sauna aan huis kun je op elk moment van de dag heerlijk ontspannen. En het is extra geruststellend als je weet dat de energiekosten aan het einde van de maand niet hoog zullen zijn. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van je infrarood sauna. Hoe groter de sauna, hoe meer infraroodstralers je nodig hebt. Een tweepersoonssauna verbruikt gemiddeld 2000 tot 2500 watt. Bij een half uur gebruik en een prijs van €0,81 per kWh kost een bezoek van een half uur je ongeveer €1. Dit is aanzienlijk minder dan bij een Finse sauna, waar de kosten tot wel 3 keer zo hoog kunnen zijn.

Gebruik van een infrarood sauna

Het grootste verschil tussen een infrarood sauna en een normale Finse sauna is dat de laatste de lucht opwarmt, waardoor de gemiddelde temperatuur hoger ligt. Daarom kiezen veel mensen voor een infrarood sauna, omdat deze alleen de personen en objecten verwarmt, niet de lucht. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 40 en 65 graden. Net als bij een Finse sauna is het belangrijk om de tijd goed in de gaten te houden en voldoende te drinken. Ga niet langer dan 15-20 minuten in de sauna en zorg daarna voor verkoeling. Neem bijvoorbeeld een dompelbad of ga even buiten zitten. Gebruik een zandloper om de tijd bij te houden. Op deze manier kun je veilig ontspannen in je eigen wellnessruimte thuis!

Zelf een infrarood sauna bouwen met een zelfbouwpakket

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van je nieuwe infrarood sauna. Daarom leveren we bij Azalp jouw sauna als een kant-en-klaar bouwpakket. Alle benodigde onderdelen zijn inbegrepen en we voorzien je van een uitgebreide montagehandleiding. Zo kun je direct aan de slag met de opbouw. Het is belangrijk om een afstand van 10 cm tot het plafond en de wanden aan te houden. Zoals eerder vermeld, werkt een infrarood sauna niet op basis van vocht en is er geen afvoer nodig. Daarom kun je de sauna op elke gewenste plek in huis plaatsen! Je kunt dus snel genieten van een ontspannende avond in je nieuwe sauna!

Wat kost een infrarood sauna?

Je hebt besloten om een infrarood sauna te kopen en vraagt je natuurlijk af wat de kosten zijn. We hebben al gesproken over de energiekosten, die belangrijk zijn om in het kostenplaatje mee te nemen. Bij Azalp streven we naar betaalbare luxe, wat betekent dat een infrarood sauna helemaal niet duur hoeft te zijn! Je kunt al een infrarood sauna kopen vanaf €1500,-.

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal personen, de afwerking en of je de infrarood sauna zelf wilt bouwen of gebruik wilt maken van onze montageservice. Ook speelt de plaatsing een rol. Wil je de infrarood sauna buiten plaatsen? Houd er dan rekening mee dat er een stevig dak boven de sauna moet zijn. Hier kunnen extra kosten bij komen kijken, zoals het plaatsen van een overkapping of tuinhuis. Als je vragen hebt over het kopen of het gebruik van een infrarood sauna, neem dan contact op met onze klantenservice of kom gezellig langs in ons Experience Center in Breda. Onze experts geven je graag meer informatie over het kopen van een sauna en laten je alle mogelijkheden zien.