Subcategorie


Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 208,-

€ 209,-

Type


Merk


Voltage


Soort


Regelbare vijverpomp

(1)

Typ


Energieverbruik in eigen hand met een regelbare vijverpomp 

Een vijver is een prachtige toevoeging aan de tuin en is goed voor de natuur en het ecosysteem, maar met alle filters en pompen kan een vijver aardig wat energie kosten. Zo is een vijver goed voor de natuur, maar tegelijkertijd minder goed voor het milieu en dat willen we graag veranderen. Ons energiegebruik moet dus omlaag. De meeste vijverpompen die vandaag de dag worden geproduceerd houden hier al rekening mee, maar om het energiegebruik van jouw vijver volledig in eigen hand te kunnen houden kun je kiezen voor een energiezuinige, regelbare vijverpomp.

1 - 1 van 1 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op


Wat zijn de voordelen van een regelbare pomp?

Om de kwaliteit van het vijverwater hoog te houden, is in de zomer een hogere pompcapaciteit nodig dan in de winter. Met een regelbare vijverpomp kun je de capaciteit in de winter naar beneden afstellen, zodat je in deze maanden veel energie kunt besparen. Dit is niet alleen een milieuvriendelijke oplossing, maar zie je ook terug in je eigen portemonnee!

Naast dat de regelbare vijverpomp energiezuinig is, heeft deze ook een aantal andere voordelen:

  • Een regelbare vijverpomp is te gebruiken voor een waterval of beekloop en zorgt dat je de stroming van het water naar eigen wens kunt afstellen. Zo weet je zeker dat er nooit te weinig, of te veel, water door je beekloop of uit je waterval stroomt en deze te allen tijde het juiste effect heeft;

  • Ook voor de doorstroming van vijverfilters is de regelbare pomp een goede optie. Met een regelbare pomp kun je namelijk de capaciteit en doorstroming preciezer regelen en op jouw vijverfilter afstellen; 

  • De regelbare pomp hoeft niet constant op de maximale capaciteit hoeft te draaien, wat ervoor zorgt dat deze pomp meestal een langere levensduur heeft dan andere pompen.