Bekijk hier al onze deals!
Trustpilot
Maak een afspraak
Vijverpompen

Subcategorie


Vijverpompen

(1)

Prijs


Selecteer de minimale en maximale prijs

€ 208,-

€ 209,-

Type


Merk


Voltage


Vijverpompen

Je wil natuurlijk de kwaliteit van je vijverwater zo hoog mogelijk houden. Een goede waterkwaliteit is essentieel voor de gezondheid van de vijver en de vissen. Om de waterkwaliteit hoog te houden moet het water in beweging worden gebracht en moet het worden gefilterd. Een vijverpomp is de aandrijving van een vijverfilter en is daardoor een essentieel onderdeel van de vijver.

1 - 1 van 1 artikelen

Producten per pagina

Sorteer op

AquaForte O-plus Vario Filterpomp 10000S

AquaForte O-plus Vario Filterpomp 10000S

Meer capaciteiten beschikbaar

Op voorraad

€ 208,99


Welke vijverpomp is geschikt voor mij?

Welke vijverpomp je nodig hebt is afhankelijk van het type vijver dat je hebt en de manier waarop je de pomp wil gebruiken. Heb je een vijver met een hoge visbezetting, dan moet het water vaker worden rondgepompt en heeft de pomp dus een hogere capaciteit nodig. Ook moet je rekening houden met de opvoerhoogte, bijvoorbeeld wanneer de filter boven het wateroppervlak geplaatst is of wanneer je gebruik maakt van een waterelement.

Om de keuze voor een pomp iets eenvoudiger te maken, hebben wij de meest gebruikte vijverpompen voor je op een rijtje gezet:

Fonteinpomp

Een fonteinpomp heeft verschillende functies, zowel voor de waterkwaliteit als voor esthetische doeleinden. Met een fonteinpomp creëer je, zoals de naam al zegt, een fontein in de vijver. De pomp zuigt water aan en spuit dit omhoog. De beweging van het water zorgt ervoor dat het water beter wordt belucht en dat het water in de winter niet dichtvriest.

Beeklooppomp

Een beekloop is een origineel element in iedere tuin. Een beeklooppomp zorgt ervoor dat het water naar het hoogste punt wordt gepompt, waarna het via de beekloop naar beneden stroomt. Doordat het water in beweging komt gaat de waterkwaliteit omhoog. Een beeklooppomp kan gebruikt worden in combinatie met een filter, zoals een drukfilter.

Watervalpomp

Een waterval maakt van jouw vijver een uniek middelpunt. Een watervalpomp pompt het water naar het hoogste punt, waarna het naar beneden valt. De bewegingen in het water die hierdoor ontstaan dragen bij aan een goede waterkwaliteit, doordat het water op deze manier belucht wordt. Een watervalpomp kan gebruikt worden in combinatie met een filter, zoals een drukfilter.

Filterpomp

Een vijverfilter kan worden aangedreven door een filterpomp, die het vuile vijverwater transporteert naar de vijverfilter. Dit type pomp raakt niet verstopt bij het transporteren van fijne en grove vuildeeltjes.

Regelbare pomp

Om de kwaliteit van het vijverwater hoog te houden, is in de zomer een hogere pompcapaciteit nodig dan in de winter. Met een regelbare vijverpomp kun je de capaciteit in de winter naar beneden afstellen, zodat je in deze maanden veel energie kunt besparen. Een regelbare pomp kan goed worden gebruikt in combinatie met een waterelement of vijverfilter, omdat de pomp kan worden ingesteld op de benodigde capaciteit.